Кожата ти мечтае за пилинг!

Мека, блестяща, тонизирана и чиста кожа – това са обещанията на добре направения пилинг.

 
 

Мека, блестяща, тонизирана и чиста кожа – това са обещанията на добре направения пилинг.

Грижливото миене, стриктното почистване на грима и редовното хидратиране не са достатъчни, за да се запази свежестта на кожата. Ден след ден по нея се натрупват частици от замърсената околна среда, мъртви клетки и остатъци от грим, които оформят тънък пласт и й пречат да диша. На помощ идва пилингът.

Неговият принцип се състои в нанасяне на растителни или минерални микрочастици с кръгови движения и леко втриване по кожата на лицето и тялото. Те отлепват замърсяващите я вещества и освобождават епидермиса. Важното е да не се допуска прекалено силно търкане с агресивни козметични продукти.

Виж кои звезди не се притесняват да се снимат без грим (снимки долу):

Галерия: Звезди, които не се притесняват да се снимат...

Виж всички снимки

Според кожата

Сол, захар, оризово брашно, смлени кайсиеви костилки, хума – всички те позволяват отлично почистване и изглаждане на кожата. Откриваме ги в готови козметични продукти под формата на крем или гел, смесени с ароматни масла или пък в естествено състояние. Как да изберем средството, което най-добре подхожда на кожата ни? Всичко зависи от нейната чувствителност. Кожата, която лесно се зачервява, не понася прекалено абразивния пилинг и се нуждае от продукт с гъвкави ексфолииращи съставки.

За лицето смеси кайсиевите трици с хума.

За тялото, където кожата е по-плътна, може да използваш по-твърди ексфолианти – оризово брашно, сол или захар.

С каква честота?

За сухата и чувствителна кожа е достатъчно пилингът да се прави веднъж на две седмици.

Нормалната кожа понася процедурата веднъж седмично, а мазната се нуждае от две процедури седмично.

След пилинга, независимо от типа кожа, винаги се нанася хидратантен крем за възстановяване на хидролипидния слой.

Никога не прави пилинг на кожата около очите, тъй като там епидермисът е много фин. За сметка на това бъди по-настоятелна върху петите, коленете и лактите, където кожата е удебелена.

Потърси в магазините душ гелове, които съдържат твърди частички от водорасли, трици, овесени ядки или сухи треви. Така под душа ще можеш да правиш лек пилинг на тялото, подходящ и за чувствителна кожа.