Каква кралица си според картите Таро

Всеки знак има кралица на картите Таро (и тя знае съдбата ти), а и по принцип ти пази гърба.

 
 

Всеки знак има кралица на картите Таро (и тя знае съдбата ти), а и по принцип ти пази гърба. Знаеш ли коя е твоята?!

Всяко тесте карти Таро има четири кралици, които носят своята символика: Монети (или пентакли), Чаши, Жезли и Мечове. Тези символи съвпадат със зодиакалните знаци и ние ще ти помогнем да разбереш кой е твоят кралски талисман.

Кралиците са много влиятелни в Таро картите. Те са символ на лидерство, щастие (в пълния смисъл на думата) и често са еталон за действие и начин на живот.

Във външния вид на всяка една от четирите кралици се съдържат елементи, които разкриват силните страни и същността на характера на кралицата, според нейните астрологични елементи.

Монети: земя

Жезли: огън

Чаши: вода

Мечове: въздух

За коя черта от характера ти ти завиждат останалите зодии, виж в галерията по-долу:

Галерия: За коя черта от характера ти ти завиждат...

Виж всички снимки

►►► Цветът на ноктите, който ти подхожда според зодията

Твоята кралица представлява твоят астрологичен елемент, а посланието й е индивидуално, според зодиакалния ти знак.

Съвет от специалистите: ако имаш тесте карти Таро, вземи твоята кралицата от тестето и си я сложи на бюрото, в портфейла или на огледалото. Така можеш да използваш картата като талисман, за да спомогне за случването на твоите амбиции и стремежи. Нека Таро кралица ти дава енергия и сила. Почувствай силата, тя е с теб!

Ето какво символизира всяка една кралица:

Кралицата на монетите: Дева, Козирог, Телец

Кралицата на монетите контролира тялото и физическите удоволствия. Тя е едновременно сръчна домакиня, любяща майка и успешна кариеристка. Успява да съчетае грижата за себе си и за бизнеса (както и за всичко останало). Тя е онзи вид скала, която всички мъже искат в живота си (да си признаем и не само мъжете). Тя е богата, не само материално, но и в духовен план – богата е на мъдрост, сръчност и доброта.

Всичко това ти показва, че трябва да бъдеш практична, находчива и здраво стъпила на земята, за да се грижиш за материалния свят, здравето, енергията, парите, кариерата и дома си. (Все пак всички имаме нужда от тези стабилни основи в живота си, за да се чувстваме сигурни и защитени). Тази карта вещае, че е нужно да се активираш малко повече и да поемеш отговорност за случващото се с теб самата. Всяка една от нас е отговорна първо за себе си, а след това за всички, които подкрепяме и обичаме.

Препоръка:

► Грижи се за другите, но първо се погрижи за себе си.

► Поеми контрола върху своите собствени ресурси и материални богатства.

► Кажи „ДА“ на новите възможности, които биха могли да ти донесат богатство и сигурност.

Кралица на чашите: Скорпион, Рак, Риби

*Вдишай дълбоко* Кралицата на чашите е надарена с изключително дълбока и богата душевност.

Тя може да покаже, че е време да си направиш някои дълбоки емоционални разкопки.

Следвай чувствата си и разбери от какво са провокирани те – открий първопричините, разбери какво те мотивира и какво те плаши – това отражение ще те отведе към твоя автентичен път. Само ти самата наистина можеш да се опознаеш в най-дълбока степен.

Кралицата на чашите е една от най-духовните, психологически и интуитивни карти Таро. Тя предполага, че силните ти страни са действието, доверието и вътрешната интуиция.

Ти си грижовна, състрадателна и духовен възпитател? Хм... Понякога да помагаш на другите е тайната да научиш най-много за истинската си природа и призвание в живота, затова винаги трябва да следваш сърцето си! А не главата!

Препоръка:

► Изследвай своя вътрешен пейзаж, защото самосъзнанието ще те отведе към истинския ти път.

► Помагай и подкрепяй другите със състрадание, грижа и разбиране.

Хороскоп на магическите способности на зодиите, виж в галерията по-долу:

Галерия: Хороскоп на магическите способности на зодиите

Виж всички снимки

►►► Хороскоп за успеха на твоите цели

Кралицата на мечовете: Близнаци, Водолей, Везни

Тя е силна, еманципирана, интелигентна, самоуверена, фигура, олицетворяваща мъдростта и истината. Кралицата на мечовете те призовава да спреш да се колебаеш и да видиш нещата такива, каквито са в действителност. Не можеш да направиш нищо полезно с лъжи и илюзии... Целият прогрес трябва да се гради върху истината и честността, защото само така се изграждат здрави основи, които всъщност ти позволяват да достигнеш до нови висоти.

Тази кралица би предпочела да мисли, отколкото да чувства. Тя е строга и непоклатима, но всички нейни разсъждения и мнения идват от стремежа към доброто. Нейният основен стремеж е да подобри нещата.

Освен всичко, тя ти напомня да поддържаш чувството си за хумор и да не си толкова осъдителна към хората. Никой от нас не е непорочен и всички имаме своите недостатъци, всички правим грешки. Просто приеми другите такива, каквито са.

Препоръка:

► Бъди ясна и конкретна във взаимоотношенията си с всички, с които контактуваш.

► Не се предавай ако любовната ти връзка е малко по-сложна, все пак е любов.

Кралица жезли: Стрелец, Лъв, Овен

Кралицата на жезлите е хитра! Енергична, амбициозна и динамична (но не хаотична!). Тя носи посланието, че трябва да бъдеш силна, смела и уверена в това, което искаш за живота си. Кралицата на жезлите е лидер. Тя иска всички да са победители и макра да поставя себе си на първо място, това не е за сметка на другите. Преследвай мечите си и се наслаждавай на всяка секунда от живота.

Изследователският нюх и приключенският дух, както и енергичната аура, са жизнената сила на тази кралица.

Препоръка:

► Превърни мечтите си в приключения и се наслаждавай на живота.

► Живей с любов, енергия и състрадание. Просто го направи!