Кои знаменитости казаха „НЕ“ на пластиката

Именно несъвършенствата ни отличават един от друг. Нещо повече – те разказват истории за притежателя им без излишни думи. Достатъчно е погледът ти да премине през тях, за да се проектира неизказуемата хроника зад красивите бразди, появили се под колелетата на времето.

 
 

 3 от най-харизматичните и вдъхновяващи жени, които казаха НЕ на пластичните операции:

Често не може да се постави етикет „естествено“ или „натурално“ върху съвършеното. Особено по отношение на човешката красота. Сигурни сме, че не веднъж си чувала израза „в това се крие чарът“. Е, така е. Именно несъвършенствата ни отличават един от друг. Нещо повече – те разказват истории за притежателя им без излишни думи. Достатъчно е погледът ти да премине през тях, за да се проектира неизказуемата хроника зад красивите бразди, появили се под колелетата на времето.

Но ти добре знаеш, че красотата идва отвътре. Защото именно нежната грация на непоколебимата женска природа е онова обаяние, което кара мъжете да потръпват, въздъхвайки: „Ех, каква жена!“

В галерията ти представяме 11 от най-харизматичните и вдъхновяващи жени, които казаха НЕ на пластичните операции:

Галерия: Звездите, които казаха НЕ на пластичните операции

Виж всички снимки

Пинк

Изпълнителката на "What About Us" споделя откровена „бележка към себе си“ в Twitter за това, че започва да забелязва ефектите от стареенето и как я карат да се чувства „странна“. Откровено я потискат, но работи над това да ги възприеме:

"Скъпа Аз, остаряваш. Виждам браздичките. Особено когато се усмихваш. Носът ти става по-голям... Изглеждаш (и се чувстваш) странно, докато свикваш с тази нова реалност", пише в Twitter изпълнителката. „Носът ти прилича на този на децата ти, а лицето ти се набръчква, докато се смееш… и да, идиотче… пушила си“, допълва певицата.

"Продължение на бележката към себе си: Понякога се замисляш дали да не промениш лицето си и след това гледаш предаване, в което искаш да видиш какво чувства човекът, който участва в него, но... лицето му просто не се движи. Не мога да подкрепя това. Просто не мога." За да завърши своето окуражаващо послание, Пинк насърчава своите последователи да „се качат на борда" заедно с нея.

Мерил Стрийп

Носителката на "Оскар" е категорично против пластичната хирургия след наблюденията й върху нейни връстници, поели по пътя към "вечната младост". „Когато срещна такива хора, това е нещото, което спъва комуникацията ми с тях“, казва тя пред Vanity Fair през 2009 г. „То е като флаг пред гледката, а това за актьора е като носенето на воал – не е хубаво нещо."

По-късно тя обяснява колко важно е да приемеш „даровете“ на старостта. "Ще се изумите колко мъже в нашия бранш са поели по този път. Просто не го разбирам. Трябва да прегърнеш остаряването“. "Животът е скъпоценен. Когато загубиш много хора, осъзнаваш, че всеки ден е дар."

Джулия Робъртс

"Жалко е, че живеем в такова паническо, дисморфично общество, в което жените дори не си дават шанс да видят как биха изглеждали като възрастни хора", казва Робъртс. "Искам да имам някаква представа за това как ще изглеждам, преди да започна да чистя плочките. Искам децата ми да разбират, когато съм ядосана, когато съм щастлива и когато съм объркана. Лицето ти разказва история... и не трябва да е история за пътя ти до лекарския кабинет." Актрисата споделя и за списание You, че нейните антихирургични възгледи са рядкост в бизнеса. „Според холивудските стандарти, предполагам, че вече съм поела голям риск, като не съм си направила лифтинг“, казва тя.