Кой стоеше зад официалния Instagram на Меган и Хари

Как успяха да спечелят 10 милиона последователи за няколко дни?

Как успяха да спечелят 10 милиона последователи за няколко дни? И чия е заслугата за това?

Меган Маркъл: всички обожават стила й! - виж защо в галерията долу

Галерия: Меган Маркъл: всички обожават стила й!

Виж всички снимки

►►►Акаунтът на Хари и Меган в Instagram: краден

От момента, в който акаунтът на принц Хари и Меган Маркъл @sussexroyal се появи в Instagram (първата публикация беше на 2 април 2019 г.), всички искаха да разберат – кой всъщност стои зад него?

Повечето от членовете на кралското семейство и други важни публични личности поверяват своите акаунти на професионални SMM мениджъри, които управляват страниците от тяхно име. Но от самото начало Instagram-ът на Хари и Меган изглеждаше по-личен от тези на останалите кралски особи. Така се появиха първите предположения, че може би самата херцогиня на Съсекс го управлява. Лични съобщения и публикации, случайни правописни грешки – имаше много признаци, че най-вероятно Меган сама поства в социалната мрежа.

Но тези предположения нямаха сериозни доказателства и когато двойката официално остави страницата в предверието на мартенската си раздяла с кралското семейство, феновете се примириха, че никога няма да разберат истината за @sussexroyal.

До момента обаче, в който биографията „В търсене на свободата“ не видя бял свят, защото там се твърди, че наистина съпругата на Хари е стояла зад този акаунт през цялото това време.

В книгата още пише, че първоначално Меган била разочарована, че се налага да дели акаунта с принц Уилям и Кейт Мидълтън и да коментира постовете с екипа на кралското семейство. Тя се чувствала така, все едно й отнемат правото на глас. Затова през април двамата с Хари решават да си направят собствена страница. Освен това те създадоха и марка – Sussex Royal, която загубиха след абдикацията.

Преди да се присъедини към кралското семейство Меган управляваше лични страници в социалните мрежи и дори имаше блог за мода и лайфстайл, наречен The Tig. Така че завръщането на двойката сред инфлуенсърите най-вероятно е въпрос на близко бъдеще.