Кои са най-високоплатените рапъри

През последната година Шон Картър е спечелил 76,5 млн. долара от албума си „Everything Is Love”.

Американският рапър Джей Зи е на първо място в списъка с най-високо платените хип-хоп изпълнители през 2018, според Forbes. Списъкът е публикуван на официалния уебсайт на изданието, предаде ТАСС.

През последната година Шон Картър (истинско име на рапъра), който през декември ще отпразнува 49 години, е спечелил 76,5 млн. долара, повечето от които с пускането на първия му студиен албум „Всичко е любов“ („Everything is love“), написан в сътрудничество с неговата съпруга Бионсе.

►►► 10 години брак - Джей Зи и Бионсе в цитати

Огромни проходи му е донесло и турнето „On The Run” II. На второ място в класацията на Forbesе оглавяващият го три поредни години рапъра Шон Комбс, известен още като Диди (Diddy). Изпълнителят е спечелил 64 милиона долара за реклама на алкохолни напитки.

Диди може и да си сменя псевдонимите през няколко месеца, но пак успява да е в челото на класацията

Тройката най-високо платени музиканти в стил хип-хоп се допълва от Кендрик Ламар, който е спечелил рекордните в историята си 58 млн. долара с турне в САЩ и Великобритания, както и в резултат на рекламен договор с американските компанияNike и American Express.

Виж лични снимки от семейния живот на Бионсе и Джей Зи в галерията долу:

Галерия: Интимни снимки от личния живот на Бионсе

Виж всички снимки

В челната десятка са рапърите Дрейк (Drake) с 47 милиона (4-то място), Доктор Дре (Dr. Dre) с доход от 35 милиона (6-то място), както и Кание Уест, чиито приходи за годината са в размер на 27,5 милиона долара (10-то място). Целият списък включва 20 музиканти.

Кание Уест стигна до дъното на класацията, може би заради проблемите в личен (и психичен0 план, с които се сблъска

На 29 юни американското списание Rolling Stone публикува списък на 100-те най-велики песни на XXI век, който беше оглавен от песента „Crazy in Love“ (2003 г.) в съвместно изпълнение на певицата Бионсе и съпругът й, рапърът Джей Зи.

Източник: бгнес