Кои са 10-те най-красиви жени в света

С помощта на компютърна програма, пластичен хирург от Великобритания орпедели кои са звездите с най-идеални черти на лицето.

 
 

С помощта на компютърна програма, пластичен хирург от Великобритания орпедели кои са звездите с най-идеални черти на лицето.

Калифорнийският лекар д-р С. Маркард, по специалност лицево-челюстен хирург посвещава няколко дестилетия от живота си на стремежа да създаде обективен стандарт, който да определя красотата на човешкото лице и да служи като наръчник на дерматолози и пластични хирурзи, към които се обръщат желаещите да променят лицето си.

Така той предлага формулата на Златното сечение (наричано още Фи), базирана на множеството анализи на анатомичните лицеви особености на различни култури и народности. Така д-р Маркард намира много тясна връзка между красотата и различните съотношения на числото Фи. 

При проучванията си, д-р Маркард е използвал формулираните от Леонардо да Винчи принципи – разстоянието между очите на човек трябва да се равнява на дължината на едното му око. Дължината на ушите трябва да е 1/3 от тази на лицето. Разстоянието от брадичката до носа – 1/3 от дължината на лицето.

Галерия: Женската красота по света

Виж всички снимки

Д-р Джилиан Да Силва пък на свой ред използва техните идеи, за да създаде модерна техника за определяне красотата на лицето. Компютърна програма изчислява по 12 периметъра лицевите черти на звездите. Виж класацията на първите 10. Дали те наистина са идеално красиви или математиката лъже?

1. Амбър Хърд

Пропорциите на Амбър съвпадат с идеала на 92%.

►►► Виж тук бюти кошмари, с които всяка от нас се е сблъсквала!

2. Ким Кардашиян

Да, вярно е! Лицето на Ким е доста близко до съвършенството, съвпадайки със стандарта на 91,39 %.

3. Кейт Мос

Модната икона влиза в челната тройка с 91,06%.

Галерия: 13 знаменитости, които не изглеждат като себе си

Виж всички снимки

4. Емили Ратайковски

Моделът и блян за милиони мъже по света не е в челната тройка, но пък 90,08% е достатъчно висок резултат!

5. Кендал Дженър

Все пак тя е част от семейство Кардашиян и гените изиграват ролята си – 90,18% за Кендал.

►►► Виж тук 10 хитови тенденции при есенния грим!

6. Хелън Мирън

Възрастта не е порок. Доказва го актрисата, чиито черти на лицето покриват стандарта на 89,93%.

7. Скарлет Йохансон

Нейното лице съвпада на 89,92%.

8. Селена Гомес

Младото, определяно от някои като „бебешко“ лице на певицата всъщност е близко до идеалната красота. По-точно покрива стандарта на 89,57%.

9. Мерилин Монро

89,41% - това е резултатът на легендарната блондинка.

10. Дженифър Лоурънс

С резултат от 89,94%, всеобщата любимка Джен завършва тази нестандартна класация за стандартните разбирания за красотата.

Интересното е, че всички звезди, които Да Силва използва в математическия експеримент са имали една или няколко черти, които са отговаряли на почти100% на стандарта.

Благодарение на тези резултати, той „конструира“ перфектното лице – очите на Скарлет Йохансон, челото на Кейт Мос, носът на Амбър Хърд, веждите на Ким Кардашиян, устнтие на Емили Ратайковски, формата на лицето на Риана и брадичката на Амбър Хърд.