Кой нюанс червило не е подходящ за навечерието на Нова година

Внимавай! Избегни опасния цвят за срещата с годината на заека.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Много cosmo момичета вече са започнали да се подготвят мислено за голямата нощ на годината и избират дрехи, обувки, прически... с които да посрещнат новата 2023 година. Но както знаеш, има цветове и нюанси, които е добре да се избягват както при дрехите, така и при грима и маникюра. Особено при грима – колкото и да искаш да акцентираш с него.

Казват, че както посрещнеш Нова година, така ще я прекара цялата. Ето защо преди 31-ви декември мнозина особено благоговейно изучават подробностите за новия символ на годината според източния календар.

Правилната маса, подходящата украса за елхата, правилният цвят на облеклото и маникюра... Обгради се с добри поличби, за да привлечеш благополучие, късмет и положително настроение през цялата следваща година!

Снимка: iStock
Снимка: iStock

2023 г. ще бъде белязана от Водния заек. Общоприето е вярването, че заекът "харесва" меките, спокойни и естествени нюанси - заедно с контрастиращите черно и синьо, които се считат за основните цветове на следващата година.

Но ярките и агресивни тонове - най-добре да се избягват. Оособено - червения цвят.

Сложи си тъмно червило (без да изглеждаш като вампир)

Вижте повече

Сложи си тъмно червило (без да изглеждаш като вампир)

Тъмното червило стои секси и мистериозно, но трябва да избереш правилното, за да изглеждаш добре с него.

Експертите смятат, че наситеният ален цвят "плаши" заека - а с него и късмета. В навечерието на Нова година трябва да избягваш този нюанс във всеки детайл. Не забравяй това, когато си слагаш червило като финален щрих на празничния ти грим!

Червеното червило се счита за класика на тържествения грим, но ако вярваш в магията на цветовете, този път е по-добре да го замениш с леки и меки розови или кафяви нюанси. Е, или избери по-дълбок и по-тъмен тон от гамата винено-бордо - ако харесваш такива нюанси на устните.

15 гениални идеи за супер бърз празничен грим

Вижте повече

15 гениални идеи за супер бърз празничен грим

Не обичаш да се гримираш или просто нямаш време? Виж 15 грим трика, които отнемат секунди, подготвят лицето ти за незабравимо парти.