Кой герой от „Игра на тронове“ си според зодията ти

Епичният сериал предоставя на зрителите безброй персонажи, кой от кой по-цветни. Кой ли е твоят?

 
 

 Малко преди да гледаме финалния епизод на седми сезон от „Игра на тронове“, нямаме търпение да разберем не само за съдбите на героите в сериала, но в кой от тях бихме се превъплътили.

И тъй като говорим за фентъзи история, няма как да не намесим тайнствените звездни сили в действие. Нека вселената има последна дума и да ти покаже кой точно герой от хитовия сериал си точно. (Съжаляваме, ако не ти се падне Джон Сняг, но не може всички да бъдат него, колкото и да е готин.)

ДЕВА

Точно като Джон Сняг, Девите са самостоятелни, мили, здраво стъпили на земята и често неразбрани от останалите. Тяхната скромност, практичност и старание са знак на компетентния (макар и често неохотен да изпълнява ролята) лидер. Девите притежават изразено чувство на емпатия и невинаги обичат да са център на внимание, макар качествата им обикновено да ги поставят в светлината на прожектора. За жалост, това често се възприема като самохвалство от страна на враговете им. Понякога, представителите на този зодиакален знак стават прекалено отдадени на работата си. Поради тяхната лоялност и фантастичната им работна етика, те често завършват задачи, които не им носят благодарност или удовлетворение.

ЛЪВ

Естествено, че Ланистър ще бъде роден под този величествен знак. А именно Тирион Ланистър е най-добрият представител на Лъвовете. Въпреки всичките предизвикателства, пред които го изправя съдбата, неговите смелост и самоувереност го измъкват невредим. Умни, изобретателни и безочливи, Лъвовете често се изкушават да бъдат мързеливи и арогантни, което дължат на неоспоримата си хитрост. (Предполагаме това е причината Тирион да прекарва голяма част от времето си пиейки вино и задявайки се с проститутки. Е, освен да избягва роднините си, които го мразят.) Защо да работиш упорито, когато си натурално надарен с всички блага на този свят, нали?

Виж тук и останалите зодии и съвпаденията им с героите от "Игра на тронове":

Галерия: Зодиакални съвпадения в стил „Игра на тронове“

Виж всички снимки

"Игра на тронове" сексистки сериал? Емилия Кларк (Денерис Таргариен) не мисли така!

Клар защити предаването от нападките, че в него се насърчава половата дискриминация. Причината за критиките на хора и медии са честите кадри със сексуално насилие, насочено към женските персонажи в шоуто.

В интервю за Entertainment Weekly, Кларк дори обяви сериала за „обратното на сексистки“, тъй като в него се показват всякакви типове жени, не само онеправдани, но също бойци и кралици.

Галерия: Да посетиш всяка локация от "Игра на тронове"

Виж всички снимки

„Толкова се спори по този въпрос - споделя актрисата. - Но това е хубавото в „Игра на тронове“ - изобразяването на всякакви типове жени и развитието на техните персонажи. Има жени, които играят ролята на сексуални играчки, както и такива, които нямат никакви права. Други са кралици, но само за един мъж. Съществуват и тези, които са толкова силни, че няма кой да ги спре“.

Галерия: 7 невероятни прически, вдъхновени от героините в „Игра...

Виж всички снимки

„Боли ме, когато обявяват сериала за анти-феминистки. Дори би могло да се каже, че в него жените са не само равни на мъжете, но и по-силни от тях“, заключва Кларк.