Кой беше Гаспар Улие (извън светлините на прожекторите)

Френският актьор Гаспар Улие загина в трагичен инцидент на ски ваканция, едва на 37 години.

Френският актьор Гаспар Улие загина в трагичен инцидент на ски ваканция, едва на 37 години.

Гаспар Улие се ражда в семейство на творци. Баща му, Серж Улиел, работил като стилист, а майка му, Кристин, била продуцент на шоу програми. Това несъмнено е повлияло на пътя на актьора. Основното, което всички знаем за него е, че Гаспар имаше връзка с модела Шарлота Казираги и актрисата Сесил Касел в средата на 2000-те и ролите, които изигра в киното. Събрахме някои любопитни и неизвестни факти от живота му. 

► Гаспар Улиел винаги e следвал мечтите си и започва да играе във филми в доста ранна възраст

Гаспар е роден на 25 ноември 1984 г. в семейство на стилис и продуцент. Като млад Гаспар Улиел искал да бъде режисьор и за да сбъдне мечтата си, след лицея постъпва в университета Сен Дени, където всъщност учи кино. Но не завършва, тъй като желанието му да се научи през практиката е по-голямо и настойчиво, и ндделява над теорията.

Първата му официална роля е през 1997 г. По-късно се появява в Brotherhood of the Wolf, A Very Long Engagement, The Last Day и Hannibal Rising.

Гаспар печели наградата „Люмиер“ за най-добър актьор и награда „Сезар“ за най-добър актьор за ролята си на модния дизайнер Ив Сен Лоран в биографичния филм от 2014 г. Актьорът печели и признанието на критиката за ролята си в „Това е само краят на света“ от 2016 г.

► Таланти и отличителни белези

  • • Преданите фенове на актьора знаят за емблематичния белег има на лявата му буза, който се появява след атака на доберман, когато актьорът бил едва на 6 години.
  • • Творчестото и автобиографията на Милан Кундера са били силно вдъхновяващи за актьора.
  • • Гаспар е бил надарен с талант на художник. Да, в биографичния филм за Ив Сен-Лоран, във всички сцени, в които има рисунки - са били лично дело на Улиел.
  • • Актьорът е бил и горещ почитател на спорта. Често е взимал участие в ски състезания, тенис турнири, плуване, скейтборд и сърф.

► Улиел остава в историята и като част от вселената на Marvel

Гаспар бе на прага на ново ниво на професионалните си успехи. След като спечели награди за актьорско майсторство, той беше готов да се превърне в поп-култура, благодарение на предстоящия сериал Moon Knight. Гаспар изигра ролята на Midnight Man в поредицата на Disney+ в партньорство с Оскар Айзък (който играе Moon Knight) и Итън Хоук.

Новината за смъртта му дойде само ден след като трейлърът на предстоящия сериал бе пуснат онлайн.