Ким Кардашиян рекламира хранителни разстройства

Ким трябваше да свали рекламно послание от Instagram, заради критиците.

През последните години хората (почти) свикнаха с лъжливите продукти, които обещават бърза и лесна загуба на тегло.

Дори най-големите инфлуенсъри – семейство Кардашиян – се надпреварват да рекламират всевъзможни варианти за отслабване. От шейковете на Кортни, до лепенките за корем на Кайли, жените Кардашиян са царици на рекламата.

Сестрите Кардашиян обичат не само диетите, но и да се снимат голи - виж как го правят в галерията долу:

Галерия: Всяка гола снимка на жените от клана Кардашиян...

Виж всички снимки

Ким Кардашиян не само, че не остана по-назад, но и скандализира интернет с поредното си сътрудничество. „Скандализира“ е правилната дума, тъй като рекламата предизвика твърде широк отзвук и на Ким й се наложи да я свали от Instagram профила си, което никак не се случва често.

Вече свалената публикация показва риалити звездата, която съблазнително смуче червена близалка. Текстът отдолу гласи:

„#реклама, хора... @flattummyco пуснаха нов продукт. Това са близалки за потискане на апетита, които са буквално нереални. От марката дават на първите 500 човека, посетили сайта им, 15% ОТСТЪПКА, така че ако искате да се сдобиете с близалките... трябва да го направите бързо!“

►►► Яж и отслабвай - виж как

Срещу рекламата за продукт, който потиска апетита, първа избухна актрисата Джамийла Джамил, последовател на движението за позитивно отношение към тялото #IWeigh.

“МОЖЕ БИ е по-добре да не взимате неща за потискане на апетита и да ядете неща, които дават гориво за МОЗЪКА ви, за да можете да работите здраво и бъдете успешни. И за да играете с децата си. И за да се забавлявате с приятелите си. И за да има с какво да се похвалите в края на живота си, различно от „Имах плосък корем“, написа Джамийла в Twitter.

Plus-size моделът Фелисити Хейуърд пък коментира пред сайта Metro: „Този продукт окуражава развитието на хранителни разстройства“.

A post shared by Felicity (@felicityhayward) on

Докато негативните коментари, че Ким Кардашиян влияе зле на младите момичета и ги окуражава да спрат яденето, звездата тихо махна публикацията, без да даде коментар или извинение.

Ние от Cosmo твърдо вярваме, че рязкото ограничаване на храната и гладуването не са решението към проблемите с теглото. Гладът е комплексна емоция и далеч не се основава само на общоприетия термин „лакомия“. Човек изпитва глад по много причини – възможно е на организма му да липсват важни вещества, да е подложен да силен стрес, да не приема достатъчно протеин или фибри.

Ако целта ти наистина е да свалиш някой и друг килограм, особено преди лятото, опитай се да спазваш тези топ съвети. И забрави за чайчетата, шейкчетата и т.н. за потискане на апетита.

• Включвай някакъв протеин към всяко свое хранене или междинна закуска (не забравяй, че протеин има не само в месото, но още в бобовите растения, изварата, яйцата и много други)

• Хапвай си ядки или протеинови барчета, за да потушиш копнежа за „боклучави“ храни

• Пий вода преди храненията

• Помисли дали не си стресирана. Ако отговорът е „да“, признай го пред себе си и помисли как да се справиш със ситуацията. Когато човек е под стрес, обикновено яде повече. Решението не е да гладуваш, а да откриеш правилните начини да релаксираш.