Кейт Уинслет: „Обещаваха ми роли само на дебели момичета“

Казвали й, че ако тежала по-малко, Титаник нямало да потъне.

Постоянно й казвали, че ще трябва да играе само роли на дебелани.

© Getty Images

Кейт Уинслет каза в интервю за Sunday Times, че се е сблъсквала с тормоз в началото на кариерата си заради фигурата си. Докато учела в театралното студио, постоянно й казвали, че ще трябва да играе само роли на дебелани. „Когато бях на 14, моят учител по актьорско майсторство ми каза, че трябва да приемам роли на дебели момичета“, разказва тя.

Според актрисата това е болезнено за нея. "Подобна критика може да бъде изключително негативна – каза тя. – Младите и уязвими хора не могат да се справят с такова изпитание на психиката."

47-годишната Уинслет добавя, че сега актрисите са много по-малко склонни да бъдат критикувани заради фигурата си. „Нещата наистина се променят във филмовата индустрия", каза тя. „Когато бях по-млада, се обадиха на агента ми и попитаха: „Какво е теглото й?

Кейт Уинслет: Медиите отровиха живота ми

Вижте повече

Кейт Уинслет: Медиите отровиха живота ми

Беше отвратително да чета как ме плюят заради килограмите ми, сподели актрисата.

Въпроси за килограмите на актрисата, според нея, се задават през цялата й кариера. Кейт признава, че в младостта си не се е чувствала привлекателна и постоянните въпроси за външния й вид водят до комплекси. Според Кейт това „е подкопало самочувствието й“ и е „изкривило представата за красиво“. По-рано Кейт Уинслет разкри, че е трябвало да се справя и с тормоз от медии и колеги заради наднорменото й тегло. Например тя припомни как актрисата Джоан Ривърс се пошегувала, че ако Кейт тежала по-малко, Титаник нямаше да потъне.

„Когато бях по-млада, се обадиха на агента ми и попитаха: „Какво е теглото й?

© Getty Images

Актрисата призна, че е приемала подобни думи болезнено. Тя била принудена непрекъснато да отговаря на коментари за тялото си и поради това си спечелила репутацията на "пряма и напориста" личност.