Кейт Уинслет: Медиите отровиха живота ми

Беше отвратително да чета как ме плюят заради килограмите ми, сподели актрисата.

Беше отвратително да чета как ме плюят заради килограмите ми, сподели актрисата.

19 знаменитости, които са се снимали голи за рекламни кампании – в галерията долу

Галерия: 19 знаменитости, които са се снимали голи за...

Виж всички снимки

►►►Кейт Уинслет: Мислех, че умирам

Британската звезда също не се е разминала с отровните коментари на медиите. Те я критикували заради излишните килограми. А колежката й Джоан Ривърс дори си позволила груба шега, казвайки, че Титаник никога не би потънал, ако Кейт Уинслет беше свалила няколко килограма.

Тогава Уинслет остро реагира на критиката и приема обидите много навътре.

„Когато бях на 20, хората често коментираха килограмите ми. И ми се налагаше да се оправдавам заради външния си вид. По тази причина ми лепнаха етикет на прям и напорист човек. Но аз просто се защитавах“, призна Кейт в интервю за The Guardian.

Уинслет не скри, че й е било крайно неприятно да чете тези статии за себе си. Заради тях аз станах неуверена и почти загубих мечтите си за кариера в Холивуд.

„Това подкопаваше увереността ми. Не исках да ходя в Холивуд, защото разбирах, че ако така говорят за мен в Англия, то какво ли ще стане, когато попадна там? Освен това се изкривява впечатлението на хората за красиво“, каза Кейт.

Въпреки болката обаче тя призна, че е била щастлива да види как нещата се променят.

„Помните ли, когато тенисистките станаха по-здрави и мускулести, отколкото преди? Струваше ми се, че същото това се случваше и в киното. Отчасти това беше следствие от появата на #MeToo, но също и защото жените започната да чувстват връзката си една с друга. Сега вече не се страхуваме да казваме това, което мислим“, отбелязва актрисата.

Кейт вече се е научила да не обръща внимание на критиката. Това се случва през 2000 година, когато за първи пот става майка. Днес тя има три деца.

Уинслет споделя, че опитът я е научил как да възпитава дъщеря си с чувство на любов към тялото си.

Заставам пред огледалото и казвам на Миа: „Ние сме такива късметлийки, че телата ни имат форми. Късметлийки сме, че имаме извивки и прекрасни дупета“, разказва Кейт.