Кейт Мидълтън излекува депресията на брат си

Подаръкът, който Кейт Мидълтън подари на брат си го спасява от депресия и суицидни мисли.

Подаръкът, който Кейт Мидълтън подари на брат си го спасява от депресия и суицидни мисли.

Кейт Мидълтън - стил и женственост​, виж в галерията долу:

Галерия: Кейт Мидълтън - стил и женственост

Виж всички снимки

►►► 101 странни подаръци за кралското семейство

Известно е, че Кейт Мидълтън е много близка със семейството си, съответно е съвсем наясно и с проблемите в него (а очевидно и с решенията им).

Много отдавна Джеймс Мидълтън призна, че е имал тежка борба с депресия и огромна роля за справянето има семейството му. Скоро той пише ново есе за Daily Mail, в което споделя подробности за специалния подарък, подарен от сестра му и останалата част от семейството му, който е помогнал изключително много за възстановяване на психичното му здраве.

"Споделих  за клиничната депресия, която за първи път ме връхлетя през 2016 г. и една от моите стратегии за справяне с нея е пчеларството", пише Джеймс.

33-годишният Джеймс винаги се е интересувал от пчелите, но чак когато семейството му купува като подарък за 24-ия му рожден ден кошери, любовта му към тях - и неговата психично-здравна терапия - наистина се развиват и подобряват.

"Винаги съм изпитвал копнеж да запазя пчелите, но чак когато навърших 24 години през 2011 г., желанието стана реалност. Тогава семейството ми - мама, татко и сестрите ми Катрин и Пипа - се събират заедно, за да купят за мен най-фантастичния подарък, който можех да си представя... Пристигна фургон за доставка с голяма бръмчаща кутия с предупредителен етикет: "Живи пчели". Вътре беше ядрото - началото на моята колония: 1000 пчелни пити" - пише Джеймс.

От тогава Джеймс поддържа кошерите си и дори е засадил поляна с диви цветя в близост до тях, защото пчелите ги обичат. Като цяло, това е имало мощен ефект върху лечението на депресията.

"Виждам това като активна форма на медитация, шанс да избягам от психическия смут. Когато съм с пчелите си, сякаш някой натиска бутона за заглушаване на всичко, което ме тревожи..."

Джеймс обяснява, че колкото е по-спокоен, толкова по-спокойни са и пчелите - което е важно средство за контрол на психичното му здраве.

Но пчелите не са единственото животно, което използва за балансиране на психиката си. Кучетата му също са изиграли доста основна роля, като са му помагали през някои от най-мрачните му времена.

"Ела (най-старият кокер шпаньол на Джеймс) беше моя постоянна спътница от десет години и беше с мен на всичките ми терапевтични сеанси. Тя ме подкрепяше по свой собствен начин..."

Ела и Джеймс сега доброволно участват с благотворителната организация Pets As Therapy, а Ела е куче с пълноценна терапия. Кейт, Пипа и техните родители също правят всичко възможно, за да подкрепят Джеймс в проблемите му.

„Мисля, че начинът, по който ми помогна терапията, беше, че нямах нужда семейството ми да казва: Какво можем да направим? Единственото, което можеха да направят, беше просто да дойдат на някои от терапевтичните сесии, за да започнат да разбират същността на проблема“.