Като моделите – 6 секси визии от модния подиум

6 секси визии от модния подиум

1. Поглед в два тона

Грим гуруто Пат Макграт, чието дело е тази визия, споделя, че вдъхновението за нея идва от пъстроцветните крила на пеперудите. В случая, кралско синьо върху горните клепачи прелива плавно към деликатен тюркоаз върху долните. Забележи, че погледът е леко опушен за добавен сексапил.

2. Прасковени очи

Този look е подходящ за почитателките на тренда грим-без-грима. Лицето изглежда невинно и свежо, защото е оставено съвсем „голо“ - с изключение на съвсем малко прасковен цвят върху клепачите. Том Пешу, който създаде визията за шоуто на Altuzzara е използвал хитър трик: поставил е върху клепачите не сенки за очи, а два тона червило, смесени върху ръката му и нанесени с пръст. Нюансите са оранжево-кафяво и светлочервено.

3. Ярки, дръзки устни

Независимо дали устните на моделите бяха оцветени в яркочервено, като при Jason Wu (на снимката) или в сигнално оранжево, като при Desigual, те имаха нещо общо помежду си: полуматов финиш, т.е. блясъкът бе оставен настрана.

4. Румени скули

Контурирането с бронзираща пудра остава леко на заден план, за сметка на повсеместното използване на руж. Видяхме техниката на шоутата на Banana Republic, Tory Burch, Diane von Fursterberg, Naeem Khan и други. Ключът е в използването на бебешко розово, прасковено или коралово, за създаване на „ощипани от вятъра“ скули. Най-добрият начин за постигане на естествен ефект е да нанесеш ружа върху най-горната точка на скулите и да разнесеш с четка в посока към слепоочията.

5. Използване на хайлайтър

Запаси се с хайлайтър, ако искаш да си на гребена на вълната. Поне така съветват гримьорите на Jenny Packham, Jonathan Simkhai и Jason Wu. За да постигнеш приятното озаряване, нанеси хайлайтър с пухкава четка върху скулите, във вформата на обърнат триъгълник. Внимавай с количеството – то трябва да е умерено, защото иначе продуктът няма да се разстели добре върху кожата ти.

6. Сресани нагоре вежди

Почти на всички ревюта станахме свидетели на нов тренд при оформянето на веждите. Те отново са запълнени с пудра или молив, но вместо настрани, гримьорите ги сресват нагоре, придавайки им „перушинест“ вид. За шоуто на Nanette Lepore (на снимката) визажистът Чарли Ридъл дори не е запълни веждите. Според него, ярките сенки за очи са достатъчен акцент и силно оформените вежди само развалят впечатлението. Така че, необходимо ти е само гребенче за вежди (или чиста четка от спирала), с което да срешеш веждите в небрежен стил ала Кара Делевин.