Карли Клос наречена твърде слаба и дебела в един и същи ден

Така кастинг агент оправдава решението си да не я вземе на работа.

Модната индустрия е взискателна по отношение на тегло и форми, а представите понякога биват нереалистични. Нагласите обаче тепърва се променят, благодарение на модели с извивки като Ашли Греъм, макар по-слаби нейни колежки преди са отнасяли негативни коментари за фигурата си.

Галерия: Най-доброто от Карли Клос

Виж всички снимки

Такъв е случаят с Карли Клос, която наскоро сподели за подобно отношение към нея преди време. В рамките на фестивала 'Cannes Lion' 24-годишната американка бе интервюирана по повод своята инициатива 'Kode with Klossy' – летен лагер за момичета с интерес към компютърните науки. Разговорът обаче нямаше как да не засегне и преживяванията на Клос в модния бранш.

Моделът разказа как веднъж са й дали две различни обяснения защо не е била одобрена за работа. „Бях наречена твърде дебела и твърде слаба от кастинг агент в един и същи ден“, споделя Карли Клос. Подобни ситуации оправдават шегите, които съществуват относно работещите в света на модата.

Галерия: Най-странните модни тенденции на лято 2017

Виж всички снимки

Въпреки че коментарът е оставил спомен у модела, високата 185 см блондинка го е преодоляла с времето, поставяйки здравето си пред какъвто и да е размер и тегло. „Не искам да угаждам на никого освен на себе си“, казва Карли. Явно това работи, щом днес тя е сред най-успешните лица в индустрията.