Какво трябва да има в твоята спалня? Съвети за всяка зодия

Кои са нещата, които ще ти помогнат да се отпуснеш и от какво трябва да се отървеш (на мига!)?

Снимка: iStock
Снимка: iStock

В любовта към собствената ти спалня никой не може да постави ограничения. Най-личната част в апартамента, на която поверяваш най-съкровените си тайни, заслужава вдъхновяваща грижа и редовни актуализации. Спалнята е първото нещо, което виждаш сутрин и последното нещо, което виждаш вечер, когато заспиваш. Качеството на съня, в който, между другото, прекарваш една трета от живота си, зависи от неговото местоположение, среда и температура. Мнозина твърдят и смятат, че няма по-важна стая за здравето на човека от кухнята, но дали е така?

Огледалото на душата изобщо не са твоите очи, а спалнята ти. Нейното обзавеждане отразява чертите на характера на домакинята не по-зле от съдържанието на чантата. Поглеждайки стаята, където се намира твоето легло, за опитен астролог например веднага ще стане ясно под кой знак на зодиака си родена и към какъв елемент (огън, вода, земя, въздух) принадлежи това съзвездие. Освен това специалистите ще ти кажат и как да допълниш интериора, така че да спиш по-приятно и здравословно.

​Ето няколко елементарни съвета, които ще ти помогнат да добавиш функционален лукс и релаксиращ уют към спалнята си според твоите лични зодиакални предпочитания:

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

От какво се нуждаят огнените знаци в спалнята? На първо място, успокояващата атмосфера. Овен, Лъв и Стрелец са естествено надарени със способността да искрят без презареждане и затова им е трудно да успокоят своя плам с наближаването на нощта. Приглушена лампа на пода, светлоустойчиви завеси, естествени тонове спално бельо, приятна медитативна музика - нещо, което идеално ще се впише в интериора на твоя елемент. В допълнение към създаването на сънлив фон, атмосферата трябва да благоприятства творчеството, тъй като енергията на огъня в нощен режим често се превръща в необходимост от създаване. Скицници или тетрадки за скициране на философски роман са неща, които със сигурност ще се използват в твоята спалня.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Овен (21 март - 20 април)

Чувстваш се комфортно на територия, която отразява твоето ярко Аз и смелите ти вкусове. Украси стената над леглото си с голяма картина в огнени топли цветове, измисли някакво оригинално осветление, купи си скъпи чаршафи в екзотични шарки. Определено не се нуждаеш от кадифени завеси, те са безнадеждно остарели...

Лъв (23 юли - 21 август)

Този царствен знак в спалнята няма да бъде впечатлен от камина или големи свещи и широки свещници. Без аромати, само натурален восък! Уютна нощна лампа с топла светлина за четене и позлатен поднос във викториански стил няма да са излишни - за спокойна закуска в леглото след сладкия сън на сутринта.

Стрелец (23 ноември - 22 декември)

Възглавници с шотландски щампи, мека турска прежда и капитонирано покривало в цветовете на есенната гора ще ти напомнят за любимите ти пътешествия и ще те унесат в мечти за далечни странствания. Гледането на предавания преди заспиване и висенето в социалните мрежи е абсолютно противопоказно за твоя знак – оставете телефона си извън спалнята.

5-те зодии, които приемат всичко твърде лично

Вижте повече

5-те зодии, които приемат всичко твърде лично

Склонността всичко да се приема твърде лично е наистина пряко свързана със знака на зодиака, защото във всяко съзвездие Слънцето има различно усещане.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Представителите на най-комуникативните знаци на зодиака просто трябва да говорят (и в случай на кавга да се помирят) преди лягане. Везни, Близнаци, Водолей са виртуози в говоренето в леглото и има смисъл да обърнат специално внимание на позициите за обмен на мнения: просторно легло с възглавници с различни размери, мек пуф на пода, диван, фотьойл и други подходящи предмети. Всичко това създава благоприятна предпоставка за различни видове комуникация. И разбира се, въздушните знаци гравитират към естествените дишащи материи, избирайки луксозни еко опции за завеси и спално бельо.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Везни (24 септември - 23 октомври)

Твоята изтънчена натура изисква в спалнята напомняния за вроденото ти чувство за красота, хармония, изящество и вътрешна естетика. Завеси от памучно кадифе, стени в млечни нюанси, арт декоративни лампи, сухи цветя във вази, форми със златен обков - нещо, което радва окото и успокоява душата.

Близнаци (22 май - 21 юни)

Безкрайно любопитните представители на въздушната стихия обичат, когато в спалнята има много книги – по рафтовете, нощните шкафчета и на пода, приятна прохлада и тишина. Близнаците трябва да инвестират в добър климатик, за да не улавят шума на големия град през прозореца си, а да се носят в прегръдките на леглото си, регулирайки телесната температура с безтегловно копринено одеяло.

Водолей (21 януари - 19 февруари)

За този знак в спалнята не е важен луксът, а функционалността. Скъпият аскетизъм е удобен стил за Водолея, включващ прости и естествени материи, форми и текстури. Скромността на декора се допълва от детайли от собствени (доста странни) колекции и свежи цветя - в саксии или вази.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За Телец, Дева и Козирог спалнята е съкровищница от интереси и тайни, отражение на техните вкусове и вярвания. Представителите на този елемент се нуждаят от заземяваща котва, от която да се захранят с енергията на стабилността, а спалнята напълно удовлетворява това търсене. Те с радост отдават дължимото на тази важна стая, обзавеждайки я с вкус и щедрост (понякога прекомерна). В крайна сметка това не е олтар за жертвопринушения, а просто стая, в която планираш да си починеш.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Телец (21 април - 21 май)

За представителите на този знак е важно да се чувстват защитени и заобиколени от грижи и затова се обръща максимално внимание на удобното легло и спалното бельо. Възглавница от пера, одеяло от бамбукови влакна, лен - само памук, завеси - плътно затворени... И красив гирлянд лампички/фенер - за допълнителна романтика.

Дева (22 август - 23 септември)

Друг любител на аскетично-луксозната простота е спретнатата Дева. Смарт интериор, лампи, облечени с памук или други естествени материи, меки килими, по които е приятно да стъпваш боса, бронзов Буда на рафта, памук или лен на леглото - идеалната спалня в стил Дева.

Козирог (23 декември - 20 януари)

За тази зодия е по-лесно да наеме специалист по интериорен дизайн, който да се погрижи за обзавеждането до ключ. Вечно заетият Козирог идва в спалнята да спи – колкото и банално да звучи. За да се свържеш със себе си, не е зле да внесеш малко индивидуалност в пространството, като поставиш няколко екзотични фигурки или саксии за сукулентни растения на рафта.

Ароматите на успеха според твоята зодия

Вижте повече

Ароматите на успеха според твоята зодия

Ето кои са ароматите, които ще ти донесат успех през 2022 г.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За Водните знаци спалнята е успокояващо убежище, където могат да се оттеглят, за да преосмислят емоциите, изпитани през деня, и да презаредят батериите си. За леко флегматичните Риби и Раци тази стая служи като привлекателен магнит, така че експертите препоръчват да избягваш прекомерния комфорт и да не влачиш всички сладки малки неща там: поддържай я проста в атмосфера, за да не изкараш там цял цял ден по пижама.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Рак (22 юни - 22 юли)

Този възвишен идеалист е умствено зает с грижа за другите и няма време да обърне внимание на собствената си спалня. Има легло, нощно шкафче, килим - и това е страхотно, защо има нужда от нещо излишно? Астролозите съветват Раците често да си напомнят, че заслужават най-високо ниво на комфорт – и да харчат пари за пижами и бельо от най-добрите материи.

Скорпион (24 октомври - 22 ноември)

В леглото Скорпионът възстановява силата, организира спокойно часовете си през деня, ако наистина го иска. Потайният и чувствителен воден знак трябва редовно да се "гмурка" в родния си елемент, за да смекчи проявите на характера - дифузери с успокояващи аромати и овлажнители на въздуха ще бъдат подходящи в спалнята ти както през зимата, така и през лятото.

Риби (20 февруари - 20 март)

За уединените Риби спалнята играе ролята на регенериращ пашкул, където се допускат само малцина избрани. Ако им дадеш свобода, представителите на водната стихия ще се мотаят там денонощно - спят, мечтаят, творят, правят любов, поръчват храна. Минимизирай интериора - извади всичко, което не отговаря на съня и задай таймер за престой в стаята.

Какъв е твоят талисман според датата ти на раждане

Вижте повече

Какъв е твоят талисман според датата ти на раждане

Ето какво казва нумерологията по въпроса.