Какво трябва да знаеш за избора на дънки

Вече не може да направиш грешка при купуването на перфектния чифт дънки!

 
 

Вече не може да направиш грешка при купуването на перфектния чифт дънки!

 

Материя

Носи дънки, които ти стоят перфектно, дори да не подчертават извивките на тялото ти. Трябва да се чувстваш супер с тях (като да намериш идеалния мъж :)). Няма смисъл да даваш куп пари за дънки, които след няколко дни ще провиснат и ще загубят формата си. Звучи ли ти познато?

Фатална грешка е, ако не погледнеш състава на етикета. Най-важния елемент, на който трябва да обърнеш внимание в този случай, е еластана. Ако той е наличен дори на 1% (количеството му може да достигне до 4%), ти съзнателно трябва да избереш по-прилепнали дънки. Гарантирано ще се отпуснат още след първото обличане. 

Галерия: Перфектните обувки за всеки модел дънки

Виж всички снимки

Силует

Boyfriend, скини, чарлстон, класически прави или актуалните "дънки на мама" - при избора на модел е важно не само да следваш тенденциите за сезона, но също така да вземеш под внимание особеностите на фигурата си. Например, бойфренд моделите придават обем в долната част на тялото ти и оптически скъсяват краката, така че, ако не си висока, ги избягвай. Не ги носи и в случай, че искаш визуално с помощта на дрехите, да свалиш един-два килограма. Тогава може да заложиш на модел чарлстон, към който да добавиш чифт платформи или обувки на ток - краката ти ще изглеждат безкрайни!

►►►ВИЖ ТУК: Какво казва за теб денима, който носиш!

Талия

Нивото на колана също е от огромно значение за тялото ти. Ниска, средна или висока талия - невъзможно е да игнорираш фигурата си, ако държиш на перфектния стил. Ако искаш да прикриеш корема и да подчертаеш линията на талията, избери високата. Тя освен това ще направи дупето ти още по-апетитно!

Размер

Етикетът на дънките включва две числа - първият се отнася за обиколката на талията и ханша, а вторият за дължината на вътрешния ръб на крачола. Трябва да си запозната с таблицата с размерите, както и да си наясно със своя собствен. 

Дънкова номерация:

Дънковата номерация се определя в инчове (2.54 см.). Т.е., ако искаме да си определим сами дънковия номер рябва след като си измерим обиколката на талията да я разделим на 2.54 и получаваме приблизителния номер. Трябва да знаем, че номера зависи и от това дали кройката е с ниска или с висока талия.

►►►ВИЖ ТУК: Какво си мислиш, докато носиш скини дънки!

Дължина

Прецени добре дължината, която ти пасва. Седни и стани няколко пъти с тях, за да видиш до къде стигат в седнало положение. Помисли с какъв модел обувки ще ги носиш най-често, защото и това има значение.