Какво научих за срещите…когато съм трезва

Когато Радина* спира пиенето, тя се тревожи дали бъдещо евентуално гадже ще я съди.

Сигурна ли си, че не искаш едно? Пита момчето, с което имам среща, отпийвайки от неговия джин с тоник. „Чувствам се гадно като пия, а ти не“. Задържам погледа си върху питието му, а след това върху моята чаша със сок. Искам да се присъединя към него и да го накарам да се чувства по-добре, но си спомням обещанието, което си дадох.

„Добре съм, благодаря“, отговарям, след това установявам, че нямам какво да си кажа с този млад счетоводител, когото срещнах в Hinge. „E, ъъъ….трудно ли се придвижи дотук“?

"Да пийнем по една чашка!"

© iStock

Обикновено не съм така скучна на първа среща. Когато се лее алкохолът, същото се случва и с разговора. Но без него, аз съм убедена, че срещата ми е с непознат, с когото нямаме нищо общо.

Миналата година не бих допуснала да отида трезва на първа среща. Не бих се нарекла голям пияч, но всяка първа среща включваше пиене. И колкото повече бяха чашките, толкова по-успешно беше всичко.

Последната ми сериозна връзка започна с плато морски дарове и бутилка вино. Към края на вечерта вече бяхме на втората си бутилка и останахме заедно четири години.

Алкохолът открай време има роля в срещите на хората – толкова голяма, че вече стандартният въпрос е: „Ще излезем ли да пием по едно“?

ТЕСТ: Прекаляваш ли с цигарите и алкохола?

Вижте повече

ТЕСТ: Прекаляваш ли с цигарите и алкохола?

Къде е границата на зависимостта? Направи теста, приготвен от специалисти.

В края на миналата година реших да спра да пия, защото установих, че махмурлукът влияе на безпокойството ми. Не ме притесняваше да съм трезва на партита с приятели. Ужасяваше ме само мисълта, че ще трябва да ходя на срещи, без да пия.

Най-трудно беше да обяснявам на срещата си, че не пия. Страхувах се, че ще ме съдят – теорията ми се потвърди, когато един ми каза на първата среща, че не може да бъде с някого, който не пие, и си тръгна, като приключи с питието си.

След това започнах да достигам все нови висини, измисляйки начини да прикрия, че не пия. Дори молех персонала да ми носи коктейли, в които да не слага алкохол. След един инцидент, при който без да искам дадох чашата си с джин-тоник (без джин) на човека, с когото бях седнала, реших, че трябва да приема моята трезвеност. Направих няколко опита, включително срещата със счетоводителя. Започнах да разбирам, че съм себе си, когато не пия, а понякога дори разговорите са по-интересни така.

„Научих, че мога да съм себе си без алкохол“

© iStock

Вярно, че повечето ми срещи сега не струват, точно защото съм трезва на тях и мисля ясно, но когато имам хубава, то тя наистина е върхът. Като наскоро, когато прекарах с един пич от 4 следобед до полунощ. Толкова много се забавлявахме, че нямаше значение, че той пиеше, а аз не. Единственият случай, в който се сетих за моята трезвеност, е когато си казвахме „чао“. Излиза, че е доста по-лесно да се целуваш след първа среща, когато си пил.

Но се радвам да почакам до втората ни среща за тази целувка и ми харесва как срещите на трезво забавят нещата. Нямам идея дали ще съм трезвеник завинаги. Но определено пия вече по-малко. Ако на някого това му е странно, не е мой проблем. И без това не искам да се виждам с хора, които смятат, че единственият начин да се забавляваш, е като пиеш алкохол.

*Името е променено.

Плюсове и минуси на комбинацията секс–алкохол

Вижте повече

Плюсове и минуси на комбинацията секс–алкохол

Връзката между секса и алкохола е доста странна. Едно питие може да накара теб и твоя партньор да забравите за задръжките и да се отдадете на...