Какво казва формата на веждите за характера ти

Според китайците, всяка част от лицето разкрива какво да очакваш през различни периоди от живота си.

 
 

„Формата на лицето ти може да издаде много за чертите на характера ти, както и за цялостния ти подход към живота“, твърди Джийн Ханър, експерт в „разчитането“ на лица и автор на книгата „Мъдростта на лицето ти“.

Разчитането на чертите на лицето е древна китайска практика, която съществува от 3000 години. Нека видим какво казва тя за формата на веждите.

Галерия: 7 странни тенденции при веждите за 2017

Виж всички снимки

Полумесец

Непрекъсната заоблена линия на косъмчетата и дълга опашка на веждите е характерна за хора, които са мили и добри по душа. Лошото е, че такива благи хора често стават зависими от чуждото мнение. Не им се подигравай, защото те са твърде чувствителни и приемат лично всяка критика и забележка.

Почти прави

Притежателите на прави вежди са стриктни хора, водени от логиката. Те не са сантиментални и склонни да слушат сляпо импулсите си. Поговорката „Три пъти мери, един път режи“ е създадена точно за тях. Първоначално можеш да ги помислиш за циници, но всъщност те защитават личното си пространство и не обичат да показват чувствата си.

►►► 10 въпроса за оформяне на веждите и отговорите им

С чупка

Хората, чиито вежди имат добре изразен ъгъл са вечни експериментатори, които търсят нови и вълнуващи приключение. Те живеят живота си разнообразно, имат много приятели и хобита. Ето къде се крие отрицателната им черта: твърде повърхностни са. Прескачайки „от цвят на цвят“, те нямат време да поспрат и обърнат внимание на проблемите на близките си. Поне няма как да скучаеш с личности като тях.

Високо разположени

В Китай този вид вежди се наричат „императорски“ и са знак за невероятен перфекционизъм. Да, притежателите им се стремят всичко в живота им да е изпипано като по конец. Те изискват перфектност не само от себе си, но и от останалите. Имат потенциал да бъдат лидери, но са твърде критично настроени към постиженията си.

Галерия: 9 примера, че веждите променят изцяло лицето

Виж всички снимки

Дълги

Те са знак за екстровертен характер. Хората с дълги вежди кипят от енергия, която държат да придадат и на другите. Често се занимават с благотворителни каузи, защото са състрадателни и обичат да помагат.

►►► 13 причини защо веждите ти изглеждат зле

Къси

Пълната противоположност на тези с дълги вежди, тези хора са по-скоро интровертни и трудно комуникират с останалите. Предпочитат да споделят само с отбран кръг приятели. Обичат самотата, размишлението, природата и пеенето на птичките. Много чувствителни и фини създания.

Дебели

Под дебелите арки се крият много самоуверени и силни личности. Те винаги взимат решенията еднолично, не разчитат на шанса и не прехвърлят отговорности. Знаят какво искат, как да го постигнат и не чакат, за да го получат, а действат.

Тънки

Момичетата с вежди ала Тейлър Суифт са много скромни, затворени и обичат тихите компании. Това допринася и за сериозността им, както в професионалния, така и в личния живот. Не си падат по мимолетните романси, но решат ли, че искат да бъдат с някого, ще му бъдат верни до живот.

„Летящи“

Колкото по-вирната нагоре е опашката на веждите, толкова по-непостоянни хората, които се е родил с тях. Огнени и импулсивни, те подкрепят радикалните, резки и безпардонни действия. Те са едни от най-целеустремените и смели хора, които познаваш.