Какво говори формата на лицето ти за теб

Правоъгълна, триъгълна, овална... формата на лицето ти издава какъв е характерът ти.

 
 

„Формата на лицето ти може да издаде много за чертите на характера ти, както и за цялостния ти подход към живота“, твърди Джийн Ханър, експерт в „разчитането“ на лица и автор на книгата „Мъдростта на лицето ти“.

Въпреки, че повечето хора нямат съвсем ясно обособена форма на лицето (обикновено се наблюдава микс от няколко, например овална и квадратна), други имат такава, която ясно се отличава. Затова, Ханър показва шестте най-често срещани форми на лицето, базирани на нейните проучвания за китайските техники за разчитане на лицето, датиращи отпреди 3000 години.

 

 Виж фон дьо тените, с които тенът на лицето ти ще изглежда невероятно!

 

6 основни форми на лицето и какво говорят те за характера ти:

1. Правоъгълна форма

Тази форма се отличава с това, че лицето е квадратно при челото и брадичката. Хората с такава форма ценят логиката и са добри мислители. Дори на моменти прекаляват с преосмислянето на дадена ситуация. Те обикновено обичат да планират ежедневието си и не са склонни да говорят за чувствата си. Нуждаят се от начин да изразходват натрупаните в главата им емоции и затова е хубаво редовно да тренират.

2. Кръгла форма

Характеризира се с широко чело и повече обем в областта на скулите. Тази форма обикновено говори, че си човек, който обича да се раздава и винаги поставя приятелите си на първо място. Лошите последствия от това са, че дотолкова си заинтересувана в благото на другите, че никога не извличаш необходимото за себе си от приятелства или любовни връзки. Твоята натура често привлича нарцистично настроени хора. За да се промениш е хубаво от време на време да поставяш собствените си приоритети на първо място.

3. Форма на диамант

Широко в средата лице, с остра брадичка. Ако лицето ти е с тази „скъпоценна“ форма, това означава, че обичаш ситуацията да е под контрол и нещата винаги да се случват на твоето. Също така държиш на детайлите – проектите, с които се захващаш са винаги изпипани и на висота. Прецизна си с думите и комуникираш лесно с околните. Все пак, внимавай да не си твърде остра в изказванията си, за да не нараняваш хората, на които държиш.

4. Овална форма

Овалното лице е по-скоро издължено, отколкото широко. Брадичката е по-тясна, отколкото разстоянието между скулите. Винаги знаеш какво и как да кажеш, затова караш хората да се чувстват специални. Неприятното е, че понякога твърде много се фокусираш върху това как да кажеш правилните неща, а това е доста задължаващо.

5. Квадратна форма

Квадратното лице се отличава с широко чело и брадичка. Ако твоето е такова, то най-вероятно си човек, притежаващ необикновена издръжливост. Винаги имаш сила да свършиш още работа или да отскочиш до още един бар. Внимавай обаче да не се превърнеш в „мулето“ на офиса или в момиче, което купонясва 24/7.

6. Крушовидна или триъгълна форма

Челото ти е по-тясно, за сметка на широката ти брадичка. Обикновено, необичайната форма означава, че си склонна да поемаш контрол над нещата. Колкото по-тясно е челото ти, толкова повече контрол желаеш да упражняваш. Това ти качество не отрицателно – целеустремеността ти донася множество житейски успехи. Наслаждавай се.