Какво е Лунна баня и защо трябва да си вземеш една

Това си е като нормална баня, но с повече вибрации.

Следващият път, когато имаш нужда от основателна причина да отмениш плановете си, използвай Луната. Това си е ритуал, който се прави на определена дата през 28 дена, който ти помага да разбереш по-добре физическите и емоционалните си проблеми.

Основното е, че, взимайки си такава вана, се синхронизираш с лунните фази и се отдаваш на сериозни размишления. В същото време тези ритуали са красиви. И ще се почувстваш толкова добре след тях!

Първата стъпка е да отдадеш почит на четирите елемента, казват специалистите, които приготвят такива процедури за по-широк кръг хора. За земя се слага сол, тамян – за въздух, вино – за водата, свещи – за огън. Пусни сега крана на ваната и продължи да четеш.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Черна Луна

Когато Луната е напълно невидима.

Запали тамян, за да прочистиш енергиите си преди да влезеш във водата. Това е перфектната Лунна фаза за солена вана, за да изчистиш неприятните вибрации от неща, като раздяла или сблъсък с бившия.

Новолуние

Когато Луната е колкото нокътя на малкото ти пръстче и ти казва здрасти.

Да си поставиш цели за израстване, докато лежиш във вана с цветя, може да е много стимулиращо по време на такава фаза. Енергията от тази луксозна вана може да бъде използвана за стартирането на нова идея, която те вълнува.

Първа четвърт

Когато Луната е почти пълна.

Това е моментът за вана с любов. Камък от розов кварц или кристал може да ти помогне много. Добави розова вода или листа за допълнителна мощ.

Пълнолуние

Когато…е, ясно е.

Използвай тази фаза, за да започнеш един сеанс, в който да се отблагодариш на тялото си за всичко, което прави за теб. Поглези се с масла за вана или бомбички за пяна.

Последна четвърт

Пълнолунието започва да избледнява.

Това е период, в който можеш да се отървеш от стари навици. Използвай кристали за позитивна енергия (опушен кварц, черен турмалин) и солена вана с евкалипт, за да изчезнат всички сили, които те дърпат назад.

​Кристал, гъба, рози... всеки ден

Нямаш вана? Разбираме те. Нареди материалите отстрани до душа и използвай солен скраб и олио за под душа. Ако искаш все пак да направиш нещата по-класни, остави съд с вода на лунна светлина, потопи краката си след това или се облей с тази вода. Разбира се, добави каквото е нужно според фазата и желанията ти.