Какво да правиш, ако си твърде изморена за секс

Случва се – да нямаш сили за палави игрички с любимия. Тук сме за да ти кажем, че това е често срещано явление и при останалите хора.

 
 

След цяла седмица работа (гледане на сериали до късно, киснене по градинките след полунощ) много ти се иска да си похъркаш сладко в леглото.

В такива моменти ти се струва, че спането е много по-добър избор от секса. Не си сама в тези размишления. За подобни случаи, ние ти предлагаме седем алтернативи, които са полезни за изтерзаното ти тяло. Пробвай ги и след няколко дни ще пращиш от енергия, а гаджето ти ще се чуди откъде е пристигнала хищната тигрица, пристигнала внезапно в леглото му.

Галерия: 5 секс пози, които ще ви сближат

Виж всички снимки

1. Легни си в нормален час.

Повечето от нас са виновни, че отлагат заспиването за сметка на разплуване на дивана пред телевизора или приключване на важни задължения за деня. Да, но ако трябва да станеш в 6, това означава да си легнеш около 22 ч., ако изобщо искаш да си адекватна сутринта. За да увеличиш шансовете си за секс, заспи по-рано. Така ще избегнеш прозявките и мързела в моментите, в които приятелят ти иска да се забавлявате, но ти нямаш сили да се мръднеш.

2. Следвай правилото на 10-те минути.

Дори да не желаеш прекалени интимности, отдели 10 минути за гушкане, галене и целувки. Евентуално (но само евентуално) може и да ти дойде настроението. Ако това не се случи, не се притеснявай, поне си показала нежност към партньора си.

►►► 6 причини защо е добре да си "на сухо"

3. Не всичко опира до проникването.

Ако мисълта за пълноценен сексуален акт не те привлича заради умората, замисли се за всички други неща, които можете да правите и не включват проникване. Бавна предигра и взаимна мастурбация, например. Лежерното удоволствие пак си е удоволствие, откъде и да го погледнеш. А оргазмът е в кърпа вързан.

4. Пробвай нещо ново.

А дали не си уморена, защото сексуалният живот ти е доскучал? Поговори с партньора си за това, което наистина ти се харесва да правиш и кое не ти допада изобщо. Чети повече еротични книги и гледай такива филми. Също може да експериментирате с много леки садо-мазо версии, за да направите секса по-пикантен.

Галерия: Секс трикове за горещ секс

Виж всички снимки

5. Радвай се на секса винаги, когато можеш.

Вечерно време може просто да не е твоето секси царство. Ако се чувстваш най-тонизирана сутринта, възползвай се и прави секс тогава или нагласи алармата 20 минути по-рано, за да се настроиш на правилната вълна. Дори да не правите секс, пак може да се насладите на гушкане и целувки.

►►► 5 ползи от фитнеса за сексуалния ти живот

6. Споделяйте домакинските задължения.

Няма как да се чувстваш като секс богиня след като два часа си чистила къщата. Когато споделяте задълженията с приятеля си, ти ще си по-малко уморена и има по-голям шанс да стигнете до разваляне на чаршафите, вместо лягане в тях.

7. Медицински причини.

Някои хора смятат, че са твърде изморени да правят секс, но ниското им либидо се дължи на медицински проблеми. Стресът, депресията и тревожността не само изпиват енергията ти, но водят до намалено желание както при жените, така и при мъжете. Ниското либидо също може да причини проблеми с ерекцията или вагинална сухота, което води до неприятни усещания по време на секса или чиста невъзможност той да се случи.