Как сексът укрепва здравето

Най-накрая да ни се прииска да послушаме доктора…

 
 

Най-накрая да ни се прииска да послушаме доктора…

Той изгаря калории. Убива стреса. Дори възвръща усещането за младост. Да, наистина. Проучвания показват, че здравословният сексуален живот е свързан с усещането ни за живота. Да са живи и здрави учените, които са проучвали тази материя. Научно са доказали, че ако редовно правиш секс, можеш да потушиш някои болки, да намалиш безпокойството и си по-устойчива към простуди.

Виж кои секс пози ти гарантират експлозивен оргазъм (снимки долу):

Галерия: Секс позите, които ти гарантират експлозивен оргазъм

Виж всички снимки

Прочети внимателно – твоето предписание за секс.

Секс за Зен

Можеш да медитираш, а може и да правиш любов. Мозъкът ти реагира по еднакъв начин, когато правиш секс и когато се самовглъбяваш, според скорошна статия в Socioaffective Neuroscience & Psichology. Сензорите на възприятията (да се чете: абсолютното изключване), които идват с ритмичните сексуални стимулации, могат да те докарат до фаза, подобна на медитация, казва авторът на статията Адам Сафрон, невролог в Университета на Нортуестърн. Тава в действителност може да те разсее от мрачни мисли и да намали нивата ти на стрес. Не ти трябва партньор за да се успокоиш, соловите занимания могат да предизвикат същия прилив на спокойствие.

Секс за имунитет

Правенето на любов може да стимулира производството на имуноглоболин А(IgA), борещите се с инфекциите антитела, които са предимно в устата, очите и носа, където са обичайните места, които вирусите атакуват. „ Чрез интимност хората са открити пред бактериите, намиращи се в устата на партньорите си”, казва специалистът от спешното отделение, доктор Джошуа Ръсел, директор сектор образование в GoHealth Urgent Care. “Това излагане на чужди микроби допринася за увеличаването на IgA, който имаш. И колкото повече IgA имаш, толкова по-добре тялото ти се справя с чужди вредители. Не е ли време за малко витамин С? (Във формата на полов акт, разбира се…)

Секс за облекчаване на болката

За да спреш болката в главата, понякога ти трябва дамо един оргазъм. В изследване, публикувано в списание Cephalalgia, 60% от страдащите от мигрена са почувствали облекчаване на симптомите по време или след секс, а 19% твърдят, че след секс практиката са забравили напълно за главоболието. Една от теориите е, че ендорфинът, който се освобождава при секс упраженията има силата да лекува, което си е чиста медицина.

►►►5 начина да получиш секса, който искаш

Секс за спорт

Не ти се правят задължителните за деня 10000 стъпки? Замести ги с креватна секс гимнастика и ще си направиш нормата. За жена, която тежи 60кг, средното количество калории, което изгаря между чаршафите (или върху тях) е равно на ходенето пеша 1.5км със скорост от 5 до 7 км/ч, според проучване на Университета Квебек в Монреал. Да се разхождаш или да правиш секс? Изборът е ясен.

Секс за блестяща кожа

Ако искаш да продължат да ти искат личната карта, прави го поне три пъти в седмицата. Мъжете и жените във връзка, които правят редовен секс, са определян с от 5 до 12 години по-млади, отколкото са в действителност, се посочва в проучване, водено от невропсихолози в Кралската болница на Единбург в Шотландия. Някои обясними причини: възбудата повишава циркулацията на кръвта, изпраща кръв към лицето, в която е наситена с кислород. Също така и задейства човешкия хормон на растежа, което вероятно помага кожата да изглежда по-гладка и еластична.

Секс за успех

Това (имаме предви каквото) правиш не по график, може да повиши удовлетворението и желанието за работа, според проучване на Journal of Management. Изследванията показват, че покачването на настроението, което се предизвиква от секса (дори от некачествения), помага да си в добро настроение и ангажирана с работата си на следващия ден. Ако сега и момчето от финанси се съгласи да докажеш тези твърдения…

С 50% може да намалее от рискът от развиване на ендометриозис, ако преживяваш оргазъм по време на цикъл. Спазмите в шийката на матката могат да помогнат да си спестиш бъдещи проблеми.

Фалшива тревога

Ако взимаш добавки, съдържащи биотин, за здрава коса, твърди нокти и гладка кожа, ето нещо, което ще преглътнеш трудно: във високи дози витамин В може да обърка изследванията за бременност, плодовитост, щитовидна жлеза, а дори и рак. Това е защото при определени лабораторни изследвания се използват високи количества биотин, за да се генерират резултатите, и приемайки големи количества (една таблетка съдържа 10000мкг – далеч повече от препоръчителната доза 30мкг дневно) можем да провокираме грешно поставяне и разчитане на диагнозата ни. Никой не казва, че трябва да спреш да пиеш биотин, а да се консултираш с доктор преди това. Най-вероятно ще ти препоръча да не пиеш тази, а и други добавки, 2-3 дена преди преглед.