Как се променя сексуалният ти живот, когато си на 30

Започвате да гравитирате повече около мисли тип „Имаме 15 свободни минути да вместим секса сред всички други задачи за деня“.

 
 

„Всичко тече, всичко се променя“ е казал древногръцкия философ Хераклит.

И ние подхождаме философски, като обърнем поглед към сексуалните отношения на 30-годишните. Изненада – те са много по-различни от тези на 20-годишните. Какво точно се променя, дали се дължи на помъдряване или – о, не – остаряване? Отговорите са много.

Галерия: Кои зодии са обсебени от секса

Виж всички снимки

1. Рутината ви превзема

Ако си в дългогодишна връзка, вероятно сексуалният ви живот често попада в дупката на рутината. Но това не е задължително лоша новина? Нарича се рутина ненапразно – отработените движения са проверени и със сигурност вършат работа и за двама ви.

2. Още правим забавен секс

Дали това е секс върху кухненската маса, наречен още „правим го, защото можем“, такъв в банята на приятел по време на парти или експериментиране с нова секс играчка, вие не разчитате само на рутината. Добра новина!

3. Секс за правене на бебе

Със сигурност времето за „бебеправене“ е различно при всички двойки, но за много хора разговорите (и действията) в тази насока започват след 30-тата им годишнина. Да правиш секс, чиято крайна цел е създаване на нов човешки живот е тотално различен от секса за удоволствие. По същия начин, по който шофирането до местния супермаркет е различно от шофирането за Формула 1. Да, пак може да е забавно, но също така включва много работа и планиране. Правите секс, но в ситуацията са забъркани още разни графики за овулация, преценяване на пози и какво ли още не, което прави цялото нещо да изглежда като задължение.

►►► Щипките за зърна: начин на употреба

4. Секс по време на бременност

Веднъж щом сте постигнали заветната цел, трябва да се заемете с друга задача – как се прави секс, когато в корема на единия от двама ви расте човешко същество. Съвсем различно изживяване! А колкото повече напредва бременността, толкова повече изживяването еволюира.

5. Секс след раждането

Странно е да се върнеш от месеци в опити за зачеване, през правене на „бременен секс“, до „нормален“ секс. Странно е по същия начин, по който човек усеща крака си, след като са махнали гипса. Напълно нормално, но с щипка непривичност.

Галерия: 10 секс кукли за всеки фетиш

Виж всички снимки

6. Сексуално пробуждане

Сексуалният живот непрекъснато преживява върхове и падения. По времето, когато си навършила 30, вече знаеш какво ти харесва и какво не в леглото, знаеш какви нови неща си готова да изпробваш и кога с партньора си минавате през „сухи“ и „мокри“ секс периоди.

7. Втори меден месец/ ваканционен секс

В зависимост от това дали вече сте имали меден месец или пък вече сте с малки деца, неминуемо веднъж в годината (ако сте късметлии, може и повече) си организирате ваканция само двамата. Но тя не е с цел посещение на нови дестинации, а с цел да останете два дни в леглото необезпокоявани.

►►► Лубрикантът: инструкции за употреба

8. Секс тип „децата са при баба и дядо“

Помниш ли уикендите, които прекарваше при баба и дядо, а те ти позволяваха да ядеш колкото искаш сладко и да стоиш до късно? Е, съжаляваме, че ще ти го споменем, но през това време майка ти и баща ти са правили секс, докато не припаднат от изтощение. Сега, когато си на тяхното място, със сигурност ще правиш същото.

9. Секс тип: „„Имаме 15 свободни минути да вместим секса сред всички други задачи за деня“

Когато си в 30-те си години, имаш достатъчно приятели, хобита и работа, които да запълват времето ти 25/7. Да не говорим, че познатите ти започват да се сдобиват с деца и ти трябва да се притесняваш за посещението на детски рождени дни. А ако имаш деца... е, това вече е съвсем различна история. Заета си до козирката и има дни (повечето дни), в които сексът остава на десети план.

Галерия: 5 секс пози, когато партньорът ти има дебел...

Виж всички снимки

10. Секс, който правите, защото сте се събудили преди алармата

Имайки предвид точка 9, този малък отрязък от време е като манна небесна за либидото ви. Лошото е, че ще загубиш ценни минути сън, но пък ще спечелиш един оргазъм. Кое предпочиташ?

11. „По-скоро бих правила секс, отколкото да догледам края на този филм“

Тези от вас, които са на 20 и все още страдат от сладка наивност биха се запитали защо трябва да се избира между секс и филм. „Първо секс, после филм“, ще възкликнат те. Ах, младост-радост. На 30 умората си казва думата и е няма как двете неща да се случат в един и същи ден. Нужно е да имаш приоритети.

12. „По-скоро бих догледала края на филма, отколкото да правя секс“

Без коментар.