Как се научих да обичам контурирането

Момичета, контурирането на лицето е по-лесно, отколкото си мислите!

 
 

Ким Кардашиян е направила известни две неща – големите дупета и техниката за контуриране на лицето.

Докато аз не искам да имам нищо общо с първото й „откритие“ и редовно ходя на пилатес, за да смаля дупето си, то към контурирането изпитвам само респект и страхопочитание.

Още като тийнейджър се научих как да си слагам спирала, без да си бъркам в окото. През 20-те си години вече знаех как да нанасям фон дьо тен, за да не изглеждам като извънземно. Смея да твърдя, че и прословутия „опушен“ поглед го умея. Вече съм в (ранните) си 30 години, но съм убедена в едно: контурирането не е за мен, твърде е сложно, включва 100 различни продукта и четки. Ще го пропусна, мерси!

Признавам, че когато от Smashbox ми дадоха да пробвам техния комплект за контуриране Step-by-Step Contour Kit, той стоя в шкафа ми в продължение на месец. Не смеех даже да го отворя. Бях убедена, че всякакви опити за скулптуриране на лицето ще ме доведат до провал.

Подготвих се с прочитането на официалното рекламно послание на палитрата:

Дава възможността да създадеш скулите на мечтите си, перфектния нос и идеално скулптурирана челюст с няколко лесни стъпки. Тази палитра е всичко, от което имате нужда за перфектното контуриране за всеки ден;

• 3 лесносмеващи се пудри за контуриране, бронз и хайлайт в универсални цветове, които ще паснат на твоя цвят на кожата – за перфектен контур;

• Специално създадена четка за контуриране;

• Инструкции, създадени от гримьорите на Smashbox, които ще ти помогнат да създадеш перфектната визия за по-малко от 60 секунди!

Само 60 секунди? „Ако това е вярно, то аз ще мога да се разхождам като богинята на контурираните скули всеки ден“, казах си аз и най-накрая разопаковах палитрата.

Вътре има точно три цвята и една четка

За момента наистина изглежда лесно. Приятно ме изненада инструкцията за употреба, залепена в дясната част на огледалото. Следваш ли я, нищо няма да се обърка. А и както си стои там на огледалото, няма как да забравиш коя пудра къде да нанесеш, дори да е 7 ч. сутринта и очите ти още да тежат от сън.

Първото, което направих, беше да нанеса малко бронзиращата пудра върху подвижната част на клепачите. Тази стъпка я няма в инструкциите, но много професионални гримьори я препоръчват, особено за ежедневен грим. Пудрата се разнесе безпроблемно, покритието беше плътно, но ненатрапчиво.

Преди контурирането...

Продължих според инструкциите: нанасяне на контуриращата пудра върху „хлътналата“ част на скулите и от двете страни на носа, слагане на бронзиращата по изпъкналата част на скулите. Завършва се с хайлайтър – аз сложих под веждите, по средата на челото и брадичката. За мен беше новост поставянето на хайлайтър в зоната под очите, но след като го направих, погледът ми определено „светна“.

От Smashbox грешат

Използването на Step-by-Step Contour Kit не отнема 60 секунди. Отнема по-малко! Скосената четка „лепва“ на контурите на лицето перфектно и дори абсолютно начинаещ ще се справи с използването й.

... И след контурирането

Част от инструкциите изглеждат ето така - всяка стъпка е илюстрирана и обяснена отделно

В кутията на комплекта има дори още инструкции за нанасяне. Те обясняват как да контурираш по пет различни начина, според формата на лицето ти: кръгло, сърцевидно, овално, правоъгълно и квадратно.

Бр-р-р, навън е студено, но поне лицето ми изглежда перфектно!

Наличието на толкова подробни инструкции не е случайно. Основателят на Smashbox, Дейвис Фактор, правнук на самия Макс Фактор, oбяснява защо инструкциите за контуриране трябва да се следват:

За повече от 25 години, ние сме видели от първа ръка, че всеки е различен. Заиграйте се с уникалните черти на лицето си – така ще изглеждате още по-красиви. Палитрата ви дава възможност да се видите в нова светлина и това е прекрасно. Оформянето с помощта на грим и играта със светлината е нещо, което ние правим по цял ден, всеки ден.

Момичета, контурирането не е запазена зона само за Instagram инфлуенсърите. Нито пък е излязло от мода. Да, вече не е актуално да използваш 10 различни продукта, кремообразни, прахообразни, на капки и какви ли не още. Всичко, което ти трябва го има в тази супер лесна за използване палитра.

*** П.С. Преди да кача статията онлайн, изпратих снимките на няколко приятелки. Те казаха, че са се получили добре, но ме обвиниха в използването на филтри. Истината е, че снимките не са обработвани. Гладкото ми лице се дължи на два продукта на Smashbox - праймъра Photo Finish и фон дьо тена Studio Skin. Това са моите "филтри".