Как кавгата може да ви сближи

Караниците не са хубаво нещо. Но ако се справиш с последиците по правилния начин, конфликтите могат да направят връзката ти още по-силна. Сериозно!

 
 

Караниците не са хубаво нещо. Но ако се справиш с последиците по правилния начин, конфликтите могат да направят връзката ти още по-силна. Сериозно!​

Върни назад глупостите, които си изрекла

Казала си нещо болезнено, което в действителност изобщо не мислиш и само едно обикновено „Съжалявам!“ няма да свърши работа. Тук ще разбереш как да оправиш бъркотията си, за да можете двамата да се заемете с по-приятни неща... като секс за сдобряване.

С какво привличаш мъжете според хороскопа ти, виж в галерията по-долу:

Галерия: С какво привличаш мъжете според хороскопа ти

Виж всички снимки

►►► ТЕСТ: Коя е идеалната ти половинка

► Ууупс, Ти... си го нарекла „задник”.

Контрол на щетите: кажи нещо обидно за себе си като: „Аз съм задник, защото казах това“.

Защо ще ти прости? Ако използваш същото определение за себе си, той ще разбере, че в действителност не го смяташ за „задник“ или за какъвто там си го нарекла.

► Ууупс, Ти... си го заплашила, че ще скъсате.

Контрол на щетите: кажи: „Извинявай, преувеличих”. След това му обещай, че няма да говориш повече за раздяла в негово присъствие.

Защо ще ти прости? Доверието му е разклатено и това е начинът да му разясниш, че не искаш да се разделяте.

► Ууупс, Ти... си използвала удар под кръста.

Контрол на щетите: признай, че си се държала грубо и нечестно, след това направи списък с фактите, доказващи, че това, което си казала, изобщо не е вярно.

Защо ще ти прости? Като изтъкнеш причините заради които го намираш за страхотен, ще докажеш, че наистина не си влагала смисъл в обидата, която си изрекла.

► Ууупс, Ти... си казала онези две ужасни думички („Мразя те!“).

Контрол на щетите: кажи му: „Беше толкова детинско от моя страна да кажа това!“.

Защо ще ти прости? Той ще оцени това, че осъзнаваш колко незряло си постъпила. Така ще може да го приеме и да ти прости.

Докосването, което ще ви сближи отново

Изследване доказва, че окситоцинът помага на скараните двойки да се сдобрят, като понижава тревожността и стимулира чувствата за съпричастност и свързаност с партньора ти. Предложи му да му направиш този масаж (той няма да може да ти откаже) и ще накараш мозъка му да отдели този вълшебен хормон.

Скалп: Разтрий темето му с двете си ръце, все едно нанасяш шампоан. Плъзни ръцете си надолу към ушите му и след това постепенно придвижвай към тила му.

Чело: Масажирай тук с показалците на двете си ръце, като използваш кръгообразни движения, започвайки от центъра и предвижвайки се към линията на косата му.

Челюст: Постави палеца и показалеца си над челюстната му кост, от двете страни на брадичката му, и ги плъзни надолу с лек натиск.

Перфектната храна за сдобряване

Лоши новини: Гневът увеличава нивото на адреналин в организмите ви, а това ви кара да се чувствате напрегнати.

Добри новини: Въглехидратите могат да премахнат това неприятно чувство, защото увеличават количеството на серотонин в мозъка ти, който стабилизира настроението ти. За да усетите благотворните качества на въглехидратите, си поръчайте начос (с нискомаслено сирене) или изяжте заедно голяма купа с пуканки.

Изпрати му нещо смешно на sms

via GIPHY

Изследователите в Университета Юта забелязали, че хуморът е един от най-добрите начини за скарана двойка отново да се сдобри. Смехът има две ключови свойства: нарушава напрежението и ви напомня, че двамата имате обща основа, защото преминавате през едно и също нещо. След спора му прати на sms линк със смешно клипче в YouTube с думите: „Това ме кара да се чувствам по-добре, надявам се и с теб да е така“.

След колко време ще му мине?

Помолихме няколко момчета да признаят колко време им е нужно да прекарат сами, за да се възстановят след скандал с гаджето им. Остави го да изгледа един епизод на Как се запознах с майка ви и след това той ще се чувства по-добре.

Резултатите: николко 9%, 10 минути 25%, 1 час 40% ,24 часа 26%

Синхронизирайте стиловете си за преодоляване на проблемите

Повечето хора се справят с последиците от караниците по един от тези три начина. Открий какъв типаж е всеки от вас, за да разбереш кой е най-добрият начин да решите спора си.

Зомбито - този типаж се затваря в себе си и не говори.

Мислителят - тя или той преминава през детайлите, като преосмисля всичко.

Болният от амнезия - какъв спор? Те се преструват, че нищо не се е случило.

via GIPHY

Зомбито + Мислителят = Проявява се по различни начини, но и двамата сте твърде заети да обмисляте случилото се, за да намерите решение. Помисли какво може да те накара да се успокоиш. Извинение? Чист въздух? Когато идентифицираш от какво имаш нужда, кажи: „Какво ще кажеш да ___, за да забравим за това“. След това се запитай какво можеш да направиш, за да го накараш да се почувства по-добре.

Болният от амнезия + Болният от амнезия = Може да се окажете добър, екип ако сте спорили за нещо дребно. Ако обаче е имало голям скандал, трябва да го обсъдите, защото в противен случай рискувате да съберете гняв един срещу друг. Уговорете си ден и отделете около 20 минути, за да обсъдите ситуацията. Ако не успеете да стигнете до решение, уговорете си друга среща след няколко дни.

Болният от амнезия + Зомбито = Ако си от първият вид, направи първата крачка. Кажи: „Виждам, че все още си разстроен. Ще те оставя сам, но ще се радвам да поговорим, когато си готов“. Ако си от онези, които се затварят в себе си, опитай да приемеш случилото се и остави партньора ти да направи същото.

Хороскопът ти определя в кой тип мъж ще се влюбиш, виж в галерията по-долу:

Галерия: Хороскопът ти определя в кой тип мъж ще...

Виж всички снимки

►►► Научи се да говориш езика на мъжете

Мислителят + Мислителят = Вие двамата имате нужда да се разсеете с нещо по-весело, за да спрете да анализирате спора  си. Направете нещо забавно заедно – пригответе си вечеря или се разходете из някоя красива част от града. Когато се занимавате с нещо, ще се разсеете и ще започнете да мислите по-трезво.

Мислителят + Болният от амнезия = Ако от двама ви ти си тази, която предпочита да бяга от проблемите, значи е необходимо да осъзнаеш, че партньорът ти е ядосан. Кажи: „Това означава за теб повече, отколкото смятах. Какво мога да направя?“. Ако ти си тази, която е напрегната, значи трябва да се конфронтираш със страдащо си от амнезия гадже. Кажи  му: „За мен това е важно. Хайде да го обсъдим“.

Зомбито + Зомбито = Тайната тук е да използваш действия, не думи, защото е трудно и за двама ви да си този, който прави първата крачка. Хванете се за ръце, изпробвайте масажа на предната страница или се прегърнете. След като осъществите физически контакт, защитните ви стени ще паднат от само себе си ще се почувствате по-склонни да решите проблема си.

Малък трик, който ще ти помогне да продължиш напред

Може да ти бъде много трудно да забравиш за неприятното нещо, което приятелят ти е направил, дори когато вече си му простила. Затова повтори ситуацията два пъти в съзнанието си. След това, когато започнеш да мислиш само за себе си, затвори очи и наклони назад главата си. На главата ти ще й отнеме няколко секунди за да се настрои и така ще ти е по-лесно да се освободиш от тази мисъл.