Как да възстановиш здравия вид на лицето си?!

Мътният и блед външен вид на кожата, както и зачервяванията и петна са последиците от часовете, прекарани пред екрана на компютъра или мобилните устройства, както и от липсата на дълги разходки на чист въздух и наслагване на хроничен стрес.

 
 

Мътният и блед външен вид на кожата, както и зачервяванията и петна са последиците от часовете, прекарани пред екрана на компютъра или мобилните устройства, както и от липсата на дълги разходки на чист въздух и наслагване на хроничен стрес.​

За щастие можеш лесно и бързо да изравниш тена си и то, без да прибягваш до сериозни и тежки процедури!

20 идеи за есенен грим, които ще разкрасят сивото ежедневие, виж в галерията по-долу:

Галерия: 20 идеи за есенен грим, които ще разкрасят...

Виж всички снимки

►►► 4 прости правила, които ще удължат младостта ти

Ето как да го "изгладиш" несъвършенствата:

Опитай се да ходиш по-често (и по повече)

В големите градове екологичната ситуация, меко казано, не е много добра, което се отразява на състоянието на кожата ти - появяват се обриви, раздразнения, възпаления, а тонът става неравномерен и матиращ.

Разходката на чист въздух в парка или в планината (най-важното е да е далеч от колите) помага за бързото възстановяване на здравия външен вид на кожата, както и за подобряване на тена и зачервяванията - кожата се насища с кислород и се регенерира. Опитай се поне през почивните дни да отидеш на селски туризъм или поне да се разходиш сутринта в парка.

Храни се правилно

Често липсата на "цвят" на лицето сигнализира за липса на витамини и неправилно хранене. Опитай се да консумираш повече храни, богати на омега 3, включително риба и морски дарове - те увеличават еластичността на кожата и я подхранват отвътре навън. Тенът е значително подобрен и по-равномерен. Също така, дерматолозите препоръчват да включиш повече моркови и цитрусови плодове в менюто си, особено през зимата, когато са много важни за връщането на вида на кожата към здрав и сияен вид.

Не забравяй за хидратацията

Неравномерният тон също сигнализира за неправилна грижа. Недостатъчната хидратация води до възпаление, сухота, дразнене и поява на петна, които се появяват по лицето. Не забравяй да включваш подхранващи маски и хидратиращи кремове в ежеднвената си грижа (особено през идния, хладен сезон).