Как да влизаш в роли, когато не можеш да играеш?

Бъди Мерил Стрийп в спалнята в седем лесни стъпки!

Разбира се, Саманта от Сексът и градът буквално започна да спи с професионален актьор, за да сбъдва любимите си сексуални фантазии... но тя винаги е прекалявала малко. Ако се притесняваш от преструвки в името на по-горещ секс (или уменията ти стигат по-скоро до „Мисля, че участвах в пиеса, когато бях пети клас?“, отколкото „Готова съм с речта си за „Оскар“), ние сме насреща. Ето как да се справиш още от първия дубъл.

Заложи на познатото

Истинските актьори изучават героите си максимално, но ти може просто да помислиш за роли, които вече познаваш: от действителността (масажист и клиент) или поп културата (супергерой и някой с достатъчно късмет, за да се уреди със супергерой). Започването с познат сценарий намалява нуждата от подготовка, за да можеш да преминеш директно към същината, казва секс терапевтът Ванеса Марин.


6 задължителни ерогенни зони за отлична секс игра

Вижте повече

6 задължителни ерогенни зони за отлична секс игра

Както във всяко нещо, така и в секса - винаги е хубаво да знаеш кои техники работят най-добре за теб и твоя партньор.

Подготви обстановката

„Препоръчвам да започнеш вкъщи, където е по-вероятно да се чувстваш удобно“, обяснява Марин. Ако не можеш да си представиш похотливата професорка и нейния най-добър студент край купчината получисти дрехи в спалнята, може би трябва да заведеш ученика си на нова територия като всекидневната... докато твоите съквартиранти не са там, разбира се. На това шоу не му трябва публика.

Облечи костюм (или пък не!)

Не разполагаш с дизайнер на костюми или стилист на своята „площадка“? Просто карай с няколко реквизита, които могат да бъдат също толкова прелъстителни, казва Марин. Тя предлага да импровизираш с вещи, които вече имаш вкъщи, а да си представяш останалото. Сложи обикновена стара вратовръзка върху своята „счетоводителка“, която така или иначе не носи риза (колкото по-гола, толкова по-добре, нали?), и готово.

Галерия: Върни си желанието за секс мигновено

Виж всички снимки

Определи сюжета

Няма нужда да пишеш достоверна пиеса, но уточняването на някои основни неща ще спестят нерви и логистика, съветва Марин. Ако си клиент, който се запознава със своя личен треньор, може би ще се съгласиш (след размяна на серия секси съобщения), че той ще те накаже за всеки сет клекове, които не можеш да изпълниш. Докато стане време да започнеш сесията, вече ще си загряла.

Научи (малко) реплики

Предварителното подготвяне на няколко фрази може също да помогне нещата да потръгнат, в случай, че се затрудняваш. Преди да се заемеш с това обаче „помисли какво би казала в една действителна ситуация“, казва учителят по актьорска импровизация Кейти Ямамото. След това добави мръснишка реплика: „Толкова е горещо без A/C климатика...добре, че си тук, за да го поправиш! Ако ти стане твърде горещо, докато работиш, не се притеснявай да се съблечеш...“

Обърни на смях гафовете

Това не е времето да бъдеш напълно сериозна или да се държиш по точно определен начин, казва Марин. Играта на роли има за цел „да се забавляваш в спалнята и да се сближиш с партньора. Така че, ако някой каже нещо, при което е излязъл от образ, можеш да се разхилиш на това, а след това да се върнеш към сцената.“ Или най-вече – приготви се доста да се посмееш.

Само не оценявай партньора си като в Rotten Tomatoes

След грандиозните финали може да обмените мнение за изпълненията си, като например: „Това промени живота ми!“. Запази обаче негативните критики за себе си, препоръчва Ямамото, тъй като чувства лесно се нараняват, когато става въпрос за изкуство. Ако си готова да поставиш представлението отново, преговорете всичко, което те е спънало. Или предложи съвсем нова фантазия в случай, че случилото се не заслужава номинация за награда.