Как да свиеш порите на лицето си

Имаш пори, които приличат на кратери? Напълно те разбираме - по-някой път те са толкова грозни и дори по-упорити от акнето... Чети нататък, за да разбереш как да се справиш с тях и да изгладиш кожата си. 1. Постоянна...

Имаш пори, които приличат на кратери? Напълно те разбираме - по-някой път те са толкова грозни и дори по-упорити от акнето... Чети нататък, за да разбереш как да се справиш с тях и да изгладиш кожата си.

1. Постоянна грижа

Наследствеността и типа кожа може да са част от причините да имаш разширени пори. Хора със суха кожа обикновено имат по-малки пори, докато хората с мазна кожа – по-големи. Редовното почистване и овлажняване (дори мазната кожа има нужда от овлажняване) ще намалят появата на разширени пори. Колкото кожата е по-хидратирана, толкова има по-малък шанс порите да се превърнат в кратери и да поглъщат цялата мърсотия около теб.
Продукт за почистване на лицето, съдържащ гликолова и салицилова киселина ще отпуши порите ти. Избери някой по-щадящ и си мий лицето с него всяка сутрин и вечер. Добавянето на някакъв тоник също помага. Тоникът за лице и стягащите продукти  помагат за отстраняването на всякакви остатъци от почистващия продукт. Старателното почистване на лицето е най-добрият начин да намалиш разширените пори и да ги поддържаш чисти и без излишни мазнини.
Всички дерматолози подкрепят тезата, че почистването е ключово. Освен това, парната баня на лицето преди почистването, ускорява резултатите от режима за грижа за кожата и предотвратява появата на нови разширени пори.

 

Козметични процедури!

** Посъветвай се и с козметик, който след като прегледа кожата ти обстойно, може да ти препоръча някакви процедури за почистване на лице.
Една от най-успешните  и не прекалено скъпи е Миркодермабразиото.

Какво представлява?
 Микродермабразиото е процедура за изглаждане на цялото лице или на отделни участъци от лицето. Това се постига чрез механичен метод на пилинг на увредената кожа на лицето. Микордермабразиото изглажда кожата, така премахва порите, белезите от акне и я прави да изглежда по млада. Микродермабразиото е изключително щадяща, неинвазивна процедура. Спокойно може да се извършва дори в обедната почивка. Отнема не повече от 30 мин., а след нея няма възстановителен период. За добър ефект трябват от 4 до 6 поредни процедури.

2. Грим

Ако носиш грим редовно, избери лека формула без мазнини.

Може би си забелязала, че фон-дьо-тена ти попива в порите и ги кара да изглеждат още по-големи. Лесно решение на проблема е да слагаш основа, преди фон-дьо-тена. Тя създава бариера и гладка повърхност, през която той не може да влезе в порите.

3. Прочиствай кожата си редовно

Има кремове, които прочистват порите и ускоряват възстановяването на клетките.

Тези целеви продукти стимулират обновяването на клетките и изграждат по-бързо нови слоеве кожа. Освен това поддържат порите чисти. Когато се формират новите клетки, кожата изглежда по-гладка и с течение на времето броят на видимите пори намалява.
 

 

4. Не стискай порите!

НИКОГА не стискай порите!

Стискането може да причини травма на околните тъкани. Накрая пак ще имаш разширени пори и грозно червено петно.