Как да си върнеш доверието след изневяра

Да забравиш, че мъжът ти е бил с чужда жена, уви, не е лесно...

Необходимо ли е да захвърлиш любовта?

Жените често се успокояват с мисълта, че физическата измяна, за разлика от моралната, не е толкова страшна. Но да се забрави, че мъжът ти е бил с чужда жена, уви, не е лесно...

И все пак, как да се преодолее това. Ако си решила да съхраниш отношенията с партньора след неговата изневяра, не трябва да залагаш на чувството за вина. Не забравяй, че всяко напомняне за неговия зигзаг ще пречи за възстановяването на предишните отношения. Не очаквай от него подробни разкази за любовницата. Помисли си дали би искала да ги чуеш. Възможно е след неговите разкази да започнеш да се сравняваш със съперничката, но няма да имаш гаранции, че ще бъдеш в печеливша позиция. Така че, напълно се съсредоточи във възстановяването на доверието.

►►► 10 признаци за мъжката изневяра

Не се опитвай да разбереш причината за случилото се, защото често тя е по-дълбока от баналната умора или скука. Изневярата просто няма разумно обяснение. Старай се да цените това, което е било между вас. Вероятно във вашите отношения има нещо по-важно, заради което може да се прости измяната. Старай се да мислиш, че ви свързват безброй фактори. Повярвай, изневярата може да се окаже съвсем незначително събитие.

Опитайте да започнете наново. За целта, спомнете си как са започвали вашите отношения. Сигурно до срещата с теб мъжът ти не е бил девствен, но предишните му връзки не са били важни за вас. Постарай се мислено да се върнеш в миналото, а за съперничката мисли като за жените, с които съпругът ти е имал връзки до вашето запознанство.

►►► 7 оправдания, когато той ти е изневерил

Ако си запазила отношенията с любимия, не си струва да му отказваш секс под различни предлози. По-добре му дайте възможност отново да се самоутвърди пред вас. Ако е останал с теб и е заслужил твоята прошка, той несъмнено ще дочака да преборите стреса, но все пак не му отказвай секса.

Най-важното е да помниш, че ти не си пострадалата страна, а си безспорната любовница. Затова лягайки в леглото с любимия човек, не възприемай секса като пренебрегване на собственото ти самолюбие. Помни, че близостта е аванс за бъдещото доверие, а и си остава ценен дар.

Източник: бгнес