Как да се отървеш от тъмните петна - завинаги

Ако имаш тъмни петна, причинени от излагане на слънце или акне, добрата новина е, че можеш да ги премахнеш – веднъж завинаги.

 

Ако си горда притежателка на симпатични лунички, можеш да заявиш в стил Пипи Дългото Чорапче: „Не страдам от тях, харесвам си ги“.

Но тук не говорим за сладките рижави точици, а за големите, неравни петна върху лицето, ръцете и деколтето.

 

Причините за тъмните или пигментни петна са основно две:

 

Мелазма – свързана с хормонални промени в организма и подсилена от пиенето на контрацептиви или по време на бременност (сещаш се, когато се говори за „маската на бременността“). Излагането на слънце също предизвиква мелазма.

 

Следвъзпалителна пигментация – най-често срещания тип. Главните причини за появата й са наличието на акне и екзема. Възможно е да се появи и след козметични процедури като дермбразио, лазерни терапии и химичен пилинг. И тук слънцето играе сериозна роля за обостряне на проблема.

 

Доскоро се смяташе, че единственото ефективно лечение за пигментацията е лазерната терапия. Тя обаче има своите недостатъци: скъпа е, на кожата й трябва време да реанимира и има вероятност петната да се покажат отново. Слава богу, продуктите от ново поколение са с доста мощно действие, а съставките им непрекъснато се усъвършенстват. Освен тях, пробвай и нашите съвети, които ще те отърват от тъмните петна.

 

Виж и арсенала на COSMO за поразяване на тъмни петна тук!