Как да се грижиш за новата си татуировка

Всички съвети за последваща грижа, когато имаш нова татуировка!

 
 

Най-накрая татуировката, която е била в главата ти месеци наред, вече е реалност!

Но какво следва? Как да се грижиш за нея и да се увериш, че тя зараства добре и изглежда така, както си я представяше? Ето всичко, което трябва да знаеш ...

Виж най-сладките идеи за татуировки на влюбени двойки в галерията долу:

Галерия: Забавни и сладки татуировки за влюбени двойки

Виж всички снимки

1. Следвай съветите на твоя татуист

Съветите варират от студио до студио, а понякога дори и татуистите в едно и също студио понякога имат различни идеи за това, което е най-добре за теб и татуировката ти. Слушай инструкциите, които твоят татуист ти дава.

2. След няколко часа внимателно измийте татуировката

По-голямата част от татуистите ще ти кажат да оставиш покритието върху татуировката за  2 до 5 часа, след което внимателно да я махнеш и леко да измиеш повърхността с хладка вода и лек течен сапун.

I n k e d

A post shared by Alizée ✨ (@alizee_lili) on

3. Нанеси тънък слой хидратиращ крем

След това трябва да нанесете тънък слой овлажняващ крем  (Bepanthen, Gentamicin или Вазелин). Твоят татуист ще ти каже кой точно препоръчва. В първите 7 дни мажи татуировката 5-6 пъти дневно, на равни интервали от време. Татуировката трябва да е мазна постоянно.

►►►Какво трябва да знаеш за момичетата с татуировки

4. Дръж татуировката чиста 

Дръж татуировката чиста и избягвай да я накисваш във вода за поне един месец (душовете са добре, ваните не са). Ако има вероятност дрехите да се търкат в нея, покрий с марля.

5. Избягвай директна слънчева светлина

Избягвай да я излагаш на пряка слънчева светлина, освен ако не е необходимо. Татуировките, особено цветените, могат да избледняват на слънце. Така че, когато е напълно зарастнала, увери се, че е покрита с висок SPF.

Мини татуировките са супер тренд! Виж нашите секси идеи в галерията долу:

Галерия: Секси идеи за мини татуировки в Instagram

Виж всички снимки

6. Бъди търпелива по време на зарастването

Времето, за което татуировката ти зараства, зависи от това колко добре се грижиш за нея, както и от размера й. Това може да варира от около една седмица за прости, малки проекти, до няколко месеца за сложни, по-големи дизайни. Продължи да следваш инструкциите за последваща грижа толкова дълго, колкото ти е казал татуиста, и се увери, че татуировката е добре овлажнена и чиста през следващите няколко месеца, като избягваш абразивните продукти по кожата.

7. Не я пипай

Тъй като татуировката заздравява, може да се появи сърбеж, парене..Избягвайте да я докосваш, тъй като това може да премахне мастилото в тази област и да доведе до зацапване или премахване на някои детайли. Ако те сърби, не я чеши, вместо това потупвай леко участъка. Това би трябвало да трае само през първите няколко дни, но ако е по-продължително или сърбежът стане неконтролируем, появят се червенини около татуировката или е постоянно гореща на пипане, върни се при твоя татуист или потърси медицинска помощ. 

8. Върни се в студиото за ретуш, ако е необходимо

Ако има нужда, студиото трябва да ретушира татуировката ти безплатно - лошите татуировки водят до лоша репутация, така че е в техен интерес да се увериш, че си доволна от крайния резултат.