Как да разбереш, че това наистина е ТОЙ?

Колкото повече общи неща имате, толкова по-здрава е основата на вашите отношения.

 
 

Колкото повече общи неща имате, толкова по-здрава е основата на вашите отношения. 

Колкото и да мечтаем за принца на белия кон, нека си го кажем направо - не съществуват идеални партньори. Въпреки това все пак може да срещнеш мъж, с когото да живееш не само дълго, но и интересно.

Галерия: 12-те зодии и техните перфектни любовни съвпадения

Виж всички снимки

А дали пък не си го срещнала вече! Ето 17 точни знака, че не бъркаш.

Имате сходен възглед за живота.
Той е започнал работа веднага след гимназията, а ти си се записала да следваш! Не се притеснявай, това не е фатално, защото ценностите ви са сходни. Например, и двамата смятате, че в живота всичко трябва да се постигне самостоятелно, не приемате расизма, живеете здравословно… Колкото повече общи неща имате, толкова по-здрава е основата на вашите отношения. 

Забелязваш, че заедно ставате по-добри.
Вървите напред благодарение на отношенията си. Имате нови интереси и все по-високи цели. И не спирате да се усъвършенствате, дори когато някой от вас се провали.

►►► Виж тук 14 признака, че връзката ви е сериозна!

Плановете ви за живота не си противоречат.

Той смята, че първо трябва да си „поживеете”, да опитате от всичко и да обиколите света, а ти усещаш, че биологичният ти часовник тиктака! Спокойно, не изпадайте веднага в паника. Всяка връзка изисква всеки партньор да прави компромиси, затова в името на любовта ви правете ги и вие. 
Но компромисите по въпросите, засягащи целите в живота, никога не са от полза нито за партньорите, нито за отношенията им. Убеди се, че представата ви за бъдещето поне горе-долу съвпада. Не е задължително да искате едно и също. Достатъчно е да видиш възможност за съвместяване на желанието ти за три деца с неговото за къща, построена от него.

Имате сходно разбиране за парите.
Ти абсолютно не приемаш да се харчи повече, отколкото имате, а той смята, че веднъж се живее! По-добре е да имате еднакъв подход към парите, в противен случай споровете ви са неизбежни. Разногласията за пари са първи признак, че бракът се разпада.

Галерия: Какво разкриват предметите в колата му за неговия...

Виж всички снимки

Темите на вашите разговори не се ограничават с обсъждането на ежедневните битови проблеми.
В първите месеци на вашата връзка всичко свързано с вас ви интересува и това е нормално. Но какво става след това? Не е добре, ако след като са решени въпросите „Какво ще вечеряме?” или „Къде ще сме през уикенда?”, нямате за какво да си говорите. Затова започнете по-често да обсъждате приятелите си, мечтите си и проблемите си. Ако и за такива теми ви е трудно да си говорите, едва ли съвместният ви живот ще бъде изпълнен с радост.

Обичате да сте заедно, когато сте в отпуск.
Учените са изчислили, че най-надеждни и стабилни са тези двойки, които предпочитат съвместни почивки, пред самостоятелните. И така, ще отидеш ли с него на село при баба му?

►►► Виж тук 12 неща, които ще се случат при първата ви ваканция заедно!

Видели сте се в миг на слабост или болест и това не ви е изплашило.

Всички сме хубави, когато сме млади и щастливи, но истинските чувства често се изпитват в трудни ситуации. Няма ли да се охлади любовта му, когато те види съсипана от тежък грип? Или не смееш да се появиш пред него без грим? Бързо се отърси от тези съмнения и несигурности и гледай още в началото на връзката ви да покажеш истинското си аз, за да стане ясно той ли е твоят човек или не. 

Преживели сте дълга раздяла, научили сте се да се справяте с тъгата далече един от друг, запазвайки верността си. 
Дори споровете ви не те лишават от енергия. Да се изясняват отношенията от време на време е нормално. Само обърни внимание дали конструктивно решавате конфликта или се палите по какъвто и да е повод. Да се живее на върха на вулкан е вредно за психиката.

Галерия: Кои са най-добрите любовници според зодията

Виж всички снимки

Не изгаряте от страст.
Да, не се изненадвай! Учените от Университета в Илинойс са направили извод: колкото по-силно се желаят партньорите в началото на връзката си, толкова по-бързо се охлаждат един към друг и се разделят.

Имате сходни нужди от секс и физически контакт.

Него не го притесняват целувките и прегръдките ти и не ви се налага да преговаряте за това кога и как ще правите секс през седмицата. Това е, защото имате еднакъв сексуален темперамент, нужда от чест и качествен секс, което е много важно.

Той лесно намира общ език с децата и обича животни.
Това е сигурен признак, че от него ще стане добър баща. Особено ако говори, че има желание за деца, а ти нямаш търпение да го видиш в ролята на баща на твоето дете. 

Можеш да му разказваш най-интимни неща, без усещаш срам или страх от осъждане.

Разбира се, ако си струва да го правиш. По мнението на психотерапевтите прекалената, почти братска близост разрушава желанието. И все пак е приятно да знаеш, че мъжът те приема не като идеална жена, а като човек – с всички слабости и недостатъци.

Не се опитва да те манипулира.
Психолозите са единодушни – ако мъжът се интересува от развитието на жената, това е добър знак. Но едно е, когато ти препоръчва книги или ти помага да си намериш работа, друго е, когато по негова молба ти се налага да се отказваш от твои интереси, приятелки или хранителни навици.
Дълбоко в сърцето си нямаш съмнение. Жените имаме страхотна интуиция. Слушай сърцето си. То знае дали това е Човекът, който е до теб.