Как да подготвиш лицето за идеалното селфи

Гримът, който носиш в ежедневието не е подходящ за снимки. Какво да направиш тогава? Виж съветите на професионалистите.

 
 

Фенка си на селфитата? Или обратното – не си падаш по тях, но искаш поне веднъж да излезеш добре на снимка? Тогава тези грим съвети са за теб!

Начинът, по който се гримираш ежедневно не е същият, който трябва да използваш за снимки. Така че, грабвай четките и застани пред огледалото, за да създадеш образа на селфи кралица!

Галерия: Най-бруталните женски селфита във ФБ

Виж всички снимки

Започни с коректора

Внимавай – ако целта ти е да прикриеш пъпки и неравности по кожата, използвай коректор, който съвпада точно с тона на кожата ти, нито по-светъл, нито по-тъмен. Искаш да скриеш тъмни кръгове – тогава се довери на коректор само с тон по-светъл и го нанеси СЛЕД като си сложила фон дьо тен.

►►► Виж тук 8 звездни трика за перфектно селфи!

Избери фон дьо тена

В зависимост от типа на кожата ти, спри се на фон дьо тен стик, с гъбичка или течен. BB и CC кремовете не са подходящи за случая, тъй като не осигуряват достатъчно добро покритие. И така – при мазна кожа, избери фон дьо тен стик, който ще се справи с лъскавината. Нормалната или комбинираната ще изглежда идеално след употреба на фон дьо тен с гъбичка, а сухата – от подхранващата, богата текстура на течния.

Смеси фон дьо тен и продукт за лице за сияйно покритие

Избери хидратиращ крем или серум с хиалуронова киселина – така ще придадеш здравословно сияние на лицето, без да го омазняваш. Даже напротив, ако имаш лющещи се участъци, те ще бъдат напълно заличени. Смеси избраното средство с избрания от теб фон дьо тен върху дланта си и чак после нанеси. Ако използваш стик, нанеси слой от хидратиращия продукт, след това слой фон дьо тен и накрая още един слой хидратант.

Галерия: Забавни снимки на звездите от социалните мрежи

Виж всички снимки

Нанасяй базата на слоеве

Ако нанесеш фон дьо тена наведнъж в голямо количество, лицето ти ще изглежда неестествено и „маскирано“ на снимката. Решението е лесно – нанеси фон дьо тена с бюти блендер, слой по слой, подобно на лакирането на ноктите – нанасяш, изчакваш съвсем малко да попие и повтаряш. Само не прекалявай – три слоя са достатъчни.

►►► Виж тук 14 проблема на момичетата, които мразят да се снимат!

Изчакай още 15 минути и завърши грима си

След 15 минути, навлажни леко бюти блендера и мини с него по цялото лице с много нежни движения. Това действие помага на фон дьо тена окончателно да се слее с кожата и тенът ти да изглежда напълно перфектно, с лек, естествен блясък. Накрая завърши визията с оформяне на веждите, сенки за очи и спирала.