Как да обясниш тайните си сексуални фантазии?

Как да обясниш на партньора си тайните си еротични желания в леглото? Сексолозите отговарят.

 
 

Как да обясниш на партньора си тайните си еротични желания в леглото? Сексолозите отговарят.​

Всички имаме желания, които се страхуваме да признаем (дори пред себе си). И няма от какво да се срамуваш! Сексът е неразделна част от една връзка, затова е много важно да обсъдиш всичко с партньора си.

Кои зодии са обсебени от секса, виж в галерията по-долу:

Галерия: Кои зодии са обсебени от секса

Виж всички снимки

►►► 9 неща, от които да не се срамуваш в секса!

Съгласни сме, че говоренето за интимните неща винаги е много смущаващо и понякога дори плашещо, затова ще разгледаме този въпрос през гледната точка и съветите на специалистите сексолози. Ето как правилно да обясниш тайните си сексуални желания на партньора си.

Първо, трябва да осъзнаеш, че всеки има право на тайни сексуални фантазии. Трябва да можеш да ги сортираш в съзнанието си, като знаеш обхвата на приемливост, характерен за половинката ти. Основното тук е да не внимаваш да не навредиш на връзката си.

Трябва да говориш за всичко с любов, с увереност в себе си и партньора ти, както и с уважение към всички сексуални желания, умения и нужди на любимия човек.

Фантазиите и тайните желания могат да бъдат мощни афродизиаци. Може да поставиш начало на нова практика във връзката ви, като започнеш да разказваш истории и подробности от фантазиите си. Трябва да има някаква спонтанност, естественост и всичко да се случва без протокол и анализи. Сексът е важна част от живота на хората и не е нужно да бъде обграден от всичко останало.

Добре е да знаеш детайлно какви са характеристиките на върхова точка на възбуда в самата себе си: от какво зависи възбудата ти, какво харесваш и какво не.

Понякога е много трудно просто да изразиш тайните си желания. Специалистите твърдят, че доста често срещан проблем е човек да познава идеално себе си и фантазиите си, но да не може да ги сподели: „докосни ме тук, приятно ми е така, получих голямо удоволствие, моля те задръж така...“ Също така е жизнено важно да не забравяш за обратната връзка: "Имам някои сексуални желания, готов ли си да ме чуеш?" Първо трябва да изчакаш неговото съгласие, а след това вече може да споделиш вълнението си и да разкриеш чувствата си. Попитай го и за неговите желания.