Как да нанасяш очна линия според формата на очите ти

Очната линия разкрасява всички, но каква ще бъде формата й зависи от тази на очите ти.

 
 

Нека бъдем наясно: ти си прекрасна, независимо дали и как си сложиш очната линия.

 

Но ако изпишеш извивката на очната линия по начин, който най-много отива на формата на очите ти, чертите на лицето ти истински ще изпъкнат. А и ще се чувстваш много по-секси и самоуверена.

Галерия: Как знаменитостите носят очната линия

Виж всички снимки

Идеите за това как да го направиш идват от звездната гримьорка Ванеса Екелс, която е работила със знаменитости от ранда на Кристина Агилера и Джесика Симпсън. Предложенията са за най-доброто (разбирай лесно) нанасяне на очната линия, според това какви очи ти е подарила природата.

Малки очи

Като тези на: Тейлър Суифт, Америка Ферера.

Нека очната ти линия е ненатрапчива, казва Ванеса. С помощта на молив, започни да изписваш линия, започваща от вътрешния ъгъл на окото (там, където горния ти ред мигли започва да се сгъстява) и продължи към външния. След това, изпиши линия по долните мигли, но започни от средата на окото. Завърши с молив за очи в свеж цвят, поставен върху водната линия на миглите – така ще отвориш погледа и ще направиш очите да изглеждат по-големи.

Сближени очи

Като тези на: Сара Джесика Паркър, Ана Пакуин.

Трикът е да отвлечеш вниманието от вътрешните ъгли на очите си. Започни да нанасяш очната линия от средата на горната част на миглите и продължавай да я изтегляш към външния ъгъл. На практика, трябва да имаш линия само върху външната половина от окото. Що се отнася до долната – изпиши линията само в последната ¼ от окото. Друг важен трик – оформи веждите с молив, като ги издължиш леко в краищата – това създава илюзията, че очите ти са по-раздалечени.

►►► Виж тук още 12 гениални начини за нанасяне на очна линия!

Раздалечени очи

Като тези на: Аманда Сейфрийд, Габриел Юниън.

Използвай течна очна линия или молив, започвайки точно от вътрешния ъгъл на окото и стигащ чак до външния. Стреми се линията да е ясно дефинирана, без никакво преливане или размазване. Котешката извивка прави очите ти да изглеждат още по-раздалечени, но това не означава, че е нужно да я избягваш на всяка цена. Просто гледай извивката да е къса и насочена към външния край на веждите ти, вместо дълга и насочена към скулите.

Бадемови

Като тези на: Бионсе, София Вергара.

Очите с форма на бадем получават най-големият картбланш, стане ли дума за очната линия. Но класическата котешка извивка винаги изглежда супер секси върху тях. Използвай течна очна линия и започни да я изписваш от вътрешния ъгъл на окото към външния, като я удебеляваш във втората половина. Насочената нагоре извивка подчертава още повече тази на очите ти и добавя нужната драматичност. За по-меко и ежедневно излъчване, пробвай класически опушен поглед, постигнат със сенки в кафяво или бежово.

Галерия: 24 идеи за носене на цветна очна линия

Виж всички снимки

Големи очи

Като тези на: Мила Кунис, Сюзън Сарандън.

Очната линия в неутрални цветове (например кафяво) много отива на твоите очи. Меките нюанси подчертават погледа ти, без да са твърде дръзки. За това можеш спокойно да изпишеш както горната, така и долната линия на очите с тях. Създай котешка извивка с течна или гел очна линия, а ако искаш да смекчиш визията включи към тях и молив, който леко да прелееш накрая. Ако целта ти е да смалиш малко очите, използвай по-тъмен цвят очна линия точно по линията на горните и долните мигли, а над нея – нюанс в същата цветова гама, но няколко тона по-светъл.

►►► Виж тук 5 грим грешки, които те състаряват!

Вдлъбнати очи

Като тези на: Камерън Диаз, Минди Калинг.

Опушеният поглед ще направи така, че очните ти ябълки да изглеждат още по-дълбоко потънали в очното гнездо (това е характеристиката за вдлъбнатите очи). На теб ти трябва чиста и добре дефинирана линия, изписана максимално близо до корените на миглите (течна или гел очна линия вършат прекрасна работа в случая). За предпочитане е тъмните цветове да стоят по-далеч от сгъвката на клепача.

Очи с паднали клепачи

Като тези на: Рене Зелуегер, Блейк Лайвли.

Ако клепачите ти са паднали, сигурно си забелязала, че всеки грим, който сложиш е по-склонен към размазване. С помощта на гел очна линия (течната не ти върши работа, а моливът е твърде кремообразен), нанеси върху горната линия на миглите, започвайки от самите им корени (като повдигнеш внимателно клепача, за да го направиш). Това подчератава очите прекрасно, като едновременно минимизира риска от размазване на продукта. Очната линия не си личи достатъчно върху твоя тип очи, така че трябва да обърнеш още по-голямо внимание на миглите. Използвай няколко пласта спирала за обем или дори ползвай изкуствени мигли.