Как да намериш русото, което ти отива най-много

Открий кой рус нюанс на косата ти стои най-добре и се превърни в ослепителна блондинка!

 
 

Противоположно на общоприетото мнение, съществува рус нюанс на косата, който отива на всеки.

Това е добра новина за всички, тъй като русата прическа продължава да е актуална. Така че, можеш да си на гребена на вълната, без значение какъв цвят е косата ти в момента.

Галерия: Най-актуалните цветове за светла коса през 2017

Виж всички снимки

Важното е да избереш русо, което подхожда на тона на кожата, цвета на очите и лайфстайла ти. Cosmo e тук, за да ти даде необходимите напътствия.

Как да намериш перфектното русо

1. Открий дали тона на кожата ти е студен или топъл.

Така ще разбереш кой нюанс русо е за теб. Най-лесният начин да определиш тона на кожата е да погледнеш вените от вътрешната страна на китката си. Ако са сини и лилави, тогава той е студен. Ако са зелени, то той е топъл, а ако имаш и от двата вида – тонът на кожата ти е неутрален и съответно изборът ти ще бъде по-голям.

2. Като общо правило, бледите, розовеещи нюанси на русото отиват на „студените“, деликатни блондинки.

Става въпрос за пепелно русо, бежово или бебешко русо.

►►► 13 неща, които само блондинките разбират

3. На по-тъмните, златисти тонове на кожата отиват медени и златни нюанси.

Тук говорим за златни, маслени и карамелени тонове на русото.

4. Обърни внимание на цвета на очите.

Помисли колко силен контраст искаш да има между цвета на очите и този на косата? Меките нюанси, състоящите се от няколко тона стоят прекрасно на по-светлите очи, а богатото, интензивно русо отива на тъмните очи.

Галерия: 12 известни блондинки, без русата им коса

Виж всички снимки

5. Помисли за поддръжката.

Ако искаш да си платинено руса от горе до долу, то ще ти се налага да ходиш често до фризьорския салон. Дали начинът ти на живот ти позволява да отделиш необходимите време и финанси?

►►► 7 спасителни трика за блондинките

6. Виж какво е състоянието на косата ти.

Цветът ще се получи толкова добре, колкото е настоящото състояние на косата ти. След боядисването, използвай продукти за поддържане на цвета.

Важни съвети за поддръжка


За да намалиш пораженията след превръщането в блондинка:

Всички знаем как изсветляването вреди на кичурите, но Светия Граал за предпазване от боядисването е открит – нарича се системата Omegaplex, която може да се нанесе в самия фризьорски салон, за да укрепи връзките на косъма и предпази от пагубното действие на боята. Olaplex технологията вече не е привилегия само за салоните – можеш да я откриеш в сериите за коса на Shwarzkopf (серията Gliss) и Syoss (SalonPlex). Имай предвид, че Omegaplex е бъдещето на безопасното боядисване и звездите в Холивуд са луди по терапията.

За да издържи „прясното“ ти русо по-дълго време:

„Заключи“ цвета и го направи по-дълготраен и бляскав с продукти за коса, които обещават такива резултати. Препоръчваме да пробваш серията Sеrie Expert Vitamino A:OX Colour на L'Oreal Professionnel, защото във формулата има естествения антиоксидант неохисперидин (субстанция, която се съдържа в цитрусовите плодове), борейки се с окисляването на цвета. Добавеният UV филтър е особено подходящ за лятото.