Как да му намекнеш, че искаш по-сериозно обвързване и да сработи?!

Има вариант. (Колкото и да ти изглежда, че няма как...)

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Психолозите знаят решението и го споделят.

Гледаш ли бели рокли, валсът на Менделсон звучи ли през цялото време в главата ти, а безименният ти пръст постоянно е в полизрението на близки и приятели (дори съседи...)? Присъдата е ясна - наистина искаш да се омъжиш или поне да се сгодиш. Но какво ще стане, ако твоят избраник на сърцето не знае за това (или се прави, че не знае)? Събрахме популярни съвети от женските форуми и мнението на психолозите за това.

№1 Съвети

Героинята от филма "Такси" намекна за бременността си на половинката си, разпръсквайки зелеви листа навсякъде. Можеш да направиш същото - покани го да гледате филми за сватби, покажи му снимки на щастливите ти приятелки и разпръсни няколко визитни картички на салони за сватбени рокли из апартамента. Такива методи определено ще доведат гаджето ти до размисли.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

№2 Бременност

Има много измислени или реални истории, но най-тъжният, труден и често безполезен вариант е да забременееш и да използваш състоянието си. Така само можеш да съсипеш живота си и неговия, а детето изобщо няма да е виновно за нищо.

Има ли идеална възраст за сключване на брак?

Вижте повече

Има ли идеална възраст за сключване на брак?

Не само че има, а и ново проучване показва, че е настъпила промяна в нея.

№ 3 Разговор

Или можете просто да седнете и да поговорите. Разбира се, никой мъж не харесва фразите „трябва да поговорим“ и „къде ще ни отведе това“ (и двете в едно и също изречение обикновено го държат нащрек), но ако това е толкова важно за теб и си сигурна, че той е единственият, тогава рискът е оправдан. Просто помисли добре дали после няма да бъдеш завладяна изцяло от неприятното усещане, че сама си го завлякла в общината (трябва да признаеш, че в детството си все още си мечтала, че принцът ще те търси из всички кралства с подходящата обувка, а не обратното...).

Ако не ти се вярва на интернет съвети, то ето мнението на специалистите:

Екатерина Федорова - психолог, секс треньор, основател и директор на женски център, треньор, автор на образователни книги

"Всяко момиче мечтае да чуе: "Омъжи се за мен!" Въпреки това, не всеки мъж е в състояние да разбере, че времето за дългоочакваната фраза е дошло отдавна. Много хора смятат, че за щастието трябва да се борим, но това е погрешно мислене. Щастието трябва първоначално да е вътре в нас. Най-лесният начин е да кажеш на твоето момче, че очакваш предложение от него. Тогава няма да има нужда да измисляш някакви сложни схеми, където той трябва да ревнува и по някакъв начин да се опитва да отгатне какво се случва в главата ти...

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Ако прекият път не е твоята силна страна, можеш да използваш малки трикове. Когато едно момче мисли, че така или иначе няма да ходиш никъде, той няма нужда да се жени за теб. Затова предизвикването на малко ревност у партньор никога не е излишно. Обикновено любящият мъж започва да се суети, когато има дори малък шанс да те загуби. Основното в тази ситуация е да не прекаляваш.

Научи се да създаваш комфортна и спокойна среда около себе си. Малко вероятно е някой да иска да се ожени за това момиче, което постоянно избухва и вдига скандали. Той трябва да става по-добър около теб. Старай се винаги да изглеждаш добре. У дома не е задължително да носиш дълги рокли с гол гръб, разбира се, но сте навън с приятели, опитай се да засенчиш всички жени наоколо.

...Ако той не разбира намеци, а на директния въпрос: „Кога ще се оженим?“ предпочита да мълчи или да се смее, тоест има смисъл да направиш кратка почивка във връзката. Малко раздяла винаги е добра идея. Тази техника може да се нарече "мека раздяла".

Ако партньорът ти продължава да се прави на приятно разсеян и да храни обещания към теб като „просто трябва да направим ремонта - и тогава веднага ще ти предложа брак, само бъди търпелива и спокойна“, тогава едва ли можеш да разчиташ на щастливо бъдеще заедно. Тук никакви съвети няма да помогнат и най-добрият изход е раздялата. Вместо да се ласкаеш с напразни илюзии, по-добре се вгледай по-отблизо в партньора си. Има вероятност той дори да не намекне за дългоочакваното предложение.

Галерия: Кино реалност: колко всъщност струват сватбите от филмите

Виж всички снимки