Как да изглеждаш неотразимо на плажа

Хайде, признай си! Всяка от нас иска в най-щастливите и мечтани летни мигове – тези на плажа, да е в най-добрата си форма, нали?!

 
 

Хайде, признай си! Всяка от нас иска в най-щастливите и мечтани летни мигове – тези на плажа, да е в най-добрата си форма, нали?! Затова не само се опитваме да приведем тялото си в „лятна“ форма, но и старателно избираме банските, панталонките и чехлите, с които ще се озовем там. Дори и лишените от суета дами тайно си мечтаят да са истински плажни диви, също като момичетата от списанията с перфектни тела и фантастичен стил.

Е, идеалното тяло не е дар за всички, но пък добрият плажен стил е въпрос само на удачни покупки на бански, сандали и къси панталонки.

Ето насоките, за да си неотразима на плажа според мястото, на което ще почиваш:

Бански за къмпинг

На мястото, на което отиваш, животът се живее леко и без излишна суета. Затова избери бански с изчистен десен, без къдрички и подплънки. Класическите „триъгълничета“ с връзки са идеалният бански, когато отиваш на къмпинг. (А и обикновено се оказва, че това е единствената дреха, от която имаш нужда на такъв тип почивка).

Бански за луксозен комплекс

Когато избираш да почиваш в лукс, имаш право да поглезиш и себе си с красив и уникален бански. Избери светли, ярки цветове и оригинална кройка на горнището или долнището. Можеш да заложиш на модел, който допълнително те разкрасява – бански с твърда чашка или повдигаща дупето кройка. (Задължително добави и леко парео, с което да се движиш феерично до плажния бар!)

Бански за семейни дами

Тук ключовите думи са удобство и дискретност, но не защото майките не трябва да са секси, а защото дискретно трябва да скрият (и то само ако искат!) следите от понаедрелите след раждане бедра и стрии.

Но тъй като е много вероятно да си се оказала с по-голям бюст, сега е подходящият момент да акцентираш върху горнището – например, ярки цветове, на цветя, с едри фигури – всичко това е модерно в момента и няма да сбъркаш каквото и да си купиш.

Долнището може да е в един тон, тъмен за предпочитане.

Целият бански също е опция, като има модели, които са с твърди чашки и придават шармантност на по-едрите форми.

И така, след като обсъдихме банските, идва ред на панталонките. Все пак етикетът задължава да сме облечени, когато се движим по улиците на морските курорти. Разбира се, допустимо е да си ссамо по горнище, но си сложи панталонки, когато напускаш плажа. Ето различните видове, които ще ти свършат страхотна работа според мястото, на което си избрала да почиваш:

Панталонки за къмпинг

За там идеална работа вършат късите памучни панталонки с джобчета, които обикновено се ползват за джогинг.

Панталонки за All Inclusive

Препоръчваме панталонки с висока талия от лен с небрежно завързано коланче. Можеш да заложиш и на десен с райе, който издължава силуета.

Панталонки за всички нас

Това определено са дънковите панталонки. Ако имаш едни, тогава безспорно можеш да сложиш лятната мода в джоба си (образно казано, разбира се).

Съчетавай с топ с презрамки, сложи си дантелена ризка и високи сандали и си готова за вечер в бар на плажа. А в комбинация с едно потниче се превръщат дори в спортен екип за лек джогинг. И като казахме сандали, нека направим бърз преглед и на сандалите, и чехлите, с които да се разхождаш спокойно и комфортно това лято:

Сандали за пътешествия

Те са удобни, здраво обхващащи крака, а и подметката не се плаши от борови иглички или крайбрежни скали. Имаш нужда от тях, защото ще ти дадат сигурност и то без допълнително да те загряват.

Сандали за крайбрежни алеи

В сребристо или златисто тези сандали с тънки презрамки ще направят поизгорелите ти крака да изглеждат още по-привлекателни. Можеш да ги съчетаеш с рокли, панталонки и туники без никакво притеснение. Почти няма да ги усещаш на краката си.

Джапанки за безгрижие

И накрая, но не на последно място – джапанките за плаж са абсолютно задължителен аксесоар. Тази година избери такива, които са с по-дебела подметка и голям бранд, изписан на горната част. Ще държат краката ти далече от горещия асфалт.