Как да го задържиш до себе си

Разговаряхме с няколко момчета и открихме 6 качества, които карат един мъж да иска да бъде с теб.

 
 

Разговаряхме с няколко момчета и открихме 6 качества, които карат един мъж да иска да бъде с теб.

Да накараш един мъж да се влюби в теб няколко дни, след като сте се запознали, не е толкова трудно. Стига да я има химията, разбира се. По-трудно е да успееш да запазиш живи пеперудите в корема му 3 години след първата ви среща. 

Виж какво ще го накара да се влюби още повече в теб според зодията му (снимки долу):

Галерия: Какво ще го накара да се влюби още...

Виж всички снимки

Срещаш страхотно момче и помежду ви прехвърчат искри. Излизате няколко дни и нещата между вас стават сериозни. Дотук добре! Но това, че си намерила някого, с когото си пасвате – някой, който надминава дори мечтите ти и притежава всичко онова, което според теб е нужно, за да стигнете далеч – те изправя пред предизвикателството да откриеш и начина да го задържиш за дълго. Истината е, че и ти, като всяка жена, не искаш да инвестираш време и емоции във връзка, в която един ден партньорът ти ще ти каже: „Знаеш ли, нещата вече не са същите...“.

Първите ви срещи се задвижват от химията, но ти не бива да разчиташ само на нея, за да поддържаш тръпката. Има няколко други фактора, които също трябва да са налице, за да се задържите заедно.

С други думи, качествата, които подсъзнателно пробуждат интереса на мъжете, не са същите, които са от значение, когато той си мисли за съвместно съжителство... или дори за брак. Тогава какво е важно? Доста е трудно да се установи, защото нито един мъж няма да ти каже точно и ясно какво иска от теб, за да бъде щастлив. За да разберем, направихме малко прочуване. То ни помогна да открием миксът от онези вълшебни качества, заради които той ще иска да си негова завинаги.

Показвай му сладката си страна

Мъжете си избират жени, които приличат на майките им. Добре де, знаем, че звучи малко ретро, но се оказва, че днешните мъже си умират за нежни, грижовни и любящи момичета. Според американските семейни терапевти жените жонглират с толкова много отговорности – работа, социален живот, хоби, интимен живот, че в един момент отвикват да правят онези малки, но значими жестове към любимия човек. Например, да качиш новото парче на любимата му група на MP3-ката или да се появиш на вратата му след тежкия работен ден с пица и DVD в ръка.

Въпреки че вероятно не се виждаш в ролята на покровител, е необходимо да се проявяваш като такава понякога – това е важно за мъжете, особено сега, когато много от тях се чувстват уязвими в различни сфери, включително в кариерата. Обикновено, когато са във връзка, мъжете търсят емоционална подкрепа от своите половинки, а жените – от своите приятели или семейство.

Бъди винаги в играта

Мъжете искат човекът до тях да бъде забавен – просто и ясно. Техният мозък не е организиран като този на жените. Те не прекарват часове в анализ на подробностите, за тях нещата са или бели или черни. Т.е., за него ти или ставаш, или не. Нашият съвет: за да влезеш и останеш в първата категория, направи така, че винаги, когато сте заедно, да се забавлявате.

Има психологическо обяснение защо е важно да си прекарвате добре заедно. Мъжете се отегчават по-бързо от жените. Техният мозък произвежда по-малко допамин – невротрансмитерът, който стимулира задоволството. Затова вместо да се чувстват емоционално презаредени след някое невероятно преживяване, мъжете имат нужда от още и още. За да са щастливи, мъжките индивиди имат нужда да опитват нови неща. Затова жените, които са спонтанни и живеят на макс, перфектно задоволяват нуждите им.

►►►Навикът, който ще спаси връзката ти

Това е нещото, от което мъжете силно се нуждаят, когато са в дълга връзка. В началото дори просто да висите заедно навън ви се струва странно и вълнуващо, но след време това се променя. За да не се променят и чувствата ви, трябва да стараеш да поддържаш огъня – нещо, за което много жени забравят, особено тези дни, когато ролята на нежния пол стана толкова „главна“.

В повечето случаи, ние, момичетата, едновременно учим и работим. Засипани сме с безброй ангажименти и почти не ни остава време за почивка. Това кара силния пол да жадува за някоя, която не само ще се развива в кариерата, но и ще умее да разпуска и да се забавлява.

Поддържай външния си вид

Чувала си го милиони пъти – мъжете обичат с очите си. Затова за тях външният вид има значение. Но е важно да знаеш, че те му обръщат внимание не само в началото на вашата връзка. Дори след третата година да сте все така лудо влюбени един в друг той не иска да те вижда по суитчър три поредни вечери.

Причината мъжете да се впечатляват толкова от външния вид е, че мозъчният им „секс процесор“ (онази част, която отговаря за похотливите мисли) е повече от два пъти по-голям от този на жените. Те виждат света през секс-оцветените си очила.

Например, ако един мъж мине покрай хубава жена, той ще забележи всичко физическо в нея – коса, очи, фигура, кожа, усмивка, облекло. След това ще оцени видяното и въз основа на него ще се опита да си направи извод за нейния секс потенциал. През главата му ще минат мисли като: „Дали ме забеляза? Дали съм неин тип? Какъв ли би бил сексът с нея?“.

Това, което се опитваме да кажем е, че в харда на мъжете е заложено да анализират външния вид на жените. През-Целия-Им-Живот. Те инстинктивно търсят и забелязват у една жена онези визуални черти, които им харесват (големи гърди, дълги крака и т.н.). Независимо дали са обвързани или не (да, дългогодишното ти гадже не прави изключение). В съзнанието му, ако ти предпочиташ високите токчета пред кецовете и оправяш косата си за 10 минути, шансът да правите невероятен секс с години е много по-голям.

Забавлявай го

Загледай някоя мъжка компания. Ако не са приковали поглед в някоя компютърна игра, мъжете обикновено си разказват истории – и се опитват да се изфукат един на друг с коя от коя по-откачени, забавни и цинични случки. Разказването на истории е важен начин за момчетата да се сближат. То им позволява да покажат, че се харесват по мъжки.

Поради тази причина мъжете се сближават по-лесно с жени, които ги забавляват по време на разговор. Трябва обаче да си наясно, че като му разказваш за депресията на приятелката си или за напрегнатия си работен ден, това няма да го накара да те почувства по-близка. Да, на него му пука за тези неща, но това, което наистина ще го впечатли, е да те чуе да изразиш ясна позиция по някаква тема, да разкажеш някаква твърде-невероятна-за-да-бъде-истинска история или да споделиш някакъв впечатляващ пост, който си прочела тази сутрин.

Доказано е, че тези разговори увеличават удовлетворението от връзката ви – ново проучване на Университета в Аризона показва, че хората, които си говорят за нещата от живота са по-щастливи от тези, които редовно обсъждат времето, например.

Не се разкривай напълно

Мъжете не са задръстени. Те много добре знаят, че се обезкосмяваш и се мажеш с крем против пъпки...Но просто предпочитат да не мислят за това как го правиш, а да се радват на крайния резултат. Много мъже дори приемат разкриването на каквито и да било интимни детайли за проява на слабост. Тези подробности не само че им действат антивъзбуждащо, но и ги карат да преосмислят представата, която имат за теб (до този момент той те е приемал за много силна и секси). Нормално е като сте заедно от две години, да не се притесняваш да се разкрасяваш пред него. Трябва обаче да се опиташ да не му се разкриваш напълно. Поддържането на нотка мистерия е много важна за хората, които са заедно от дълго време.

►►►Движенията, които усилват любовта му към теб

Вълнението от това да те опознае е изиграло важна роля в сгаджосването ви. Затова, докато тръпката от неизвестността провокира сексуално напрежение помежду ви, трябва да я подхранвате от време на време. Мъжете си падат по интригата... Малката дистанция разпалва въображението му. А то поддържа любопитството му и го предизвиква да търси повече интимност с теб. Така че по-добре затваряй вратата, когато си слагаш коректор против пъпки.

Не обръщай внимание на дреболиите

Мъжете много държат момичето до тях да не е дребнаво. Това не означава никога да не му повишаваш тон, когато сгафи, а просто да го правиш, когато наистина е оплескал нещата.

За мъжете не е толкова лесно да се обвържат, колкото за жените. Те държат много повече на своята свобода. Затова всеки опит от твоя страна да го поставиш в някакви рамки е като смъртоносна заплаха за него. Повярвай, ако той се чувства „държан изкъсо“ връзката ви няма да спечели от това.

Причината мъжете да ценят толкова високо независимостта си е биологична: в праисторическите времена тези от тях, които са владеели умението да ловуват, са били онези, чието поколение е оцеляло. Докато са били на лов, мъжете са оставали задълго насаме със себе си. Затова за тях да бъдат сами е нещо нормално. В момента средната възраст за брак при мъжете е 28 години, а през 70-те е била около 23 години. Тези екстра соло години са направили мъжете по-склонни да остават сами дори, когато си имат гадже. За него е по-трудно да каже „ние“ и да осъзнае, че е половинката от едно цяло, отколкото за теб.

За да го задържиш до себе си, трябва да му показваш, че въпреки че е обвързан, той не е загубил свободата си. Мъжът иска да чувства, че го обичаш и приемаш такъв, какъвто е, и че нямаш някакъв грандиозен план да го промениш. Като знае, че няма да му се развикаш, задето е оставил капака на тоалетната чиния вдигнат или задето е стоял до 2 ч. посред нощ, за да гледа мач с приятели, той ще те иска завинаги до себе си.

4 качества, които учудващо нямат значение

Ако си мислиш, че като притежаваш качествата по-долу ще го задържиш по-дълго до себе си, значи грешиш. Разпитахме няколко момчета и се оказа, че те не държат да...

1 Да си много спокойна. Много момчета имат нужда от жена, която да ги мотивира и насочва. Но ако тя е твърде спокойна по характер, едва ли ще го бута напред, когато той изостане или тъпче на едно място.

2 Да изглеждаш като манекенка. Мъжете не са глупави и прекрасно знаят, че снимките на момичетата от списанията, които четат, са обработени с Photoshop, както и че актрисите от порно филмите имат повече силикон, отколкото истинска плът. Когато той тръгне да си търси гадже, иска тя да е секси, но преди всичко да е истинска.

3 Да си прилежна и подредена. Ще е страхотно ако тя обича да чисти, но ако е маниачка на тази тема, той бързо ще се изнерви. Той няма да изтърпи жена, която ходи след него и му нарежда къде да слага вещите си.

4 Да се интересуваш от хобитата му.

Преди момчета се обвързваха с момичетата, които като тях нарушават правилата и правят каквото си искат. Твоето желание да се впускаш смело във всичко обаче може да го изплаши. Той ще реши, че като си такава фурия, може утре да ти писне от него и да го зарежеш.