Кажи му "Обичам те" без думи

Свети Валентин е далече, но това не означава, че не може да напомниш на партньора си колко скъп на сърцето ти е всъщност.

 
 

Свети Валентин е далече, но това не означава, че не може да напомниш на партньора си колко скъп на сърцето ти е всъщност.​

Кой не би се зарадвал на специално внимание или подарък (с повод или без), особено когато е от любим човек. Хайде, нека да бъдем искрени! Няма cosmo момиче, което да не обожава вниманието на половинката си и често да си мечате за спонтанни моменти на близост и точни попадения (любимото цвете, непланирана разходка в късните часове из града, парфюмът, който никога не ти омръзва, блузата, която си хареса миналата седмица в мола и т.н.), нали?!

Хубаво е, когато вниманието му е част от ежедневието ви, но ако все не присъства във вашата връзка – не губи надежда, защото понякога е нужно малко да подскажеш на партньора си какви са желанията ти – и нещата потръгват в правилната посока и в твоя полза, разбира се. Ако следваме максимата – "дай, за да получиш", тогава не е лошо да направиш няколко спонтанни неща за гаджето си (без повод), за да му покажеш, че би било много хубаво, ако и той постъва по същия начин с теб.

Най-лесно е да започнеш с малък, но значим за него подарък, в стил "честита сряда!". За да избягаш от клишето, че милите жестове се правят само на празници и с повод (когато се опитваш да призовеш всички вселенски сили да ти помогнат да измислиш най-добрия и впечатляващ подарък). Заложи на нещо, което ще му влезе в ежедневна употреба и ще го зарадва истински. Жестът трябва да е насочен лично към половинката ти, да е индивидуален и добре обмислен. Като кутия, опакована в хартия в любимия му цвят, в която има... продукти за брада например.

Все пак Свети Валентин може и да е доста далеч, но празникът на брадите и мустаците е точно сега (дори да е така само според теб, ако опакованото ти признание в любов е пристигнало с няколко месеца по-рано)! Защо да не го отбележите?!

Любопитен факт: 

Ноември (или така нареченият "Movember", или „No shave november“, се посвещава на мъжкото здраве от 1999 година. Movember е известен като месец, в който мъжете по света не си бръснат мустаците и брадите, предизвиквайки вниманието към профилактиката на рака на простата).

Имайки предвид, че в последните години се наблюдава осезаема тенденция към засилването на мъжката суета, и то стремейки се да ни впечатлят, може би не е зле да покажеш на партньора си, че го подкрепяш. Колкото и да не си признават – за силния пол също има значение какъв аромат носят, какво масло за брада използват, с какви продукти поддържат кожата, косата и цялостната си визия.

Затова не се чуди, а го изненадай, и не се смущавай от факта, че той иска да полага грижи за външния си вид. Ако не е 100% самовлюбен, значи го прави за теб, за да ти се харесва с всеки изминал ден повече и повече... И приятните изненади със сигурност са печеливш ход!

Е, не забравяй от време на време и да изричаш "Обичам те". Мъжете обичат да го чуват, дори когато го усещат с цялото си сърце.