Жена с прякор „Големият кит“ сваля килограми, като яде повече от всякога

Виж как Келси Байерс променя изцяло фигурата си, като приема повече калории.

Когато Келси Байерс е още в гимназията, тя се занимава активно с танци, баскетбол и волейбол и изглежда прекрасно за ръста си от 178 см. Но в университета, тя рязко напълнява с 23 кг, което й печели прозвището „Големият кит“ сред мъжете.

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

Освен проблемите с теглото, Келси натрупва и дълг от 6400 паунда, похарчен за купуването на дрехи, подходящи да скрият наедрялото й тяло.

„Бях нещастна заради образа, който виждах в огледалото - казва Келси в интервю пред Yahoo!Health. - Вместо да се депресирам, реших да се мотивирам и направя най-добрата промяна за себе си“.

Келси започва да се ограничава, като първо посещава баровете по време на техния Happy Hour само веднъж седмично и започва да ходи на фитнес за 30-минутни тренировки.

►►► Виж тук най-вдъхновяващите истории за сваляне на тегло през 2016

Разбира се, резултатите не се появяват веднага и Келси започва да се обезкуражава. „Продължавах да се меря на кантара и се отчайвам все повече и повече, защото тялото ми не се променяше, а бях ограничила яденето на бързи закуски и тренирах много. Качих килограмите бързо и исках да ги сваля още по-бързо“, коментира тя.

Вдъхновена от подкрепата на бъдещия си съпруг, тя решава да спре алкохола за месец и тогава реално вижда как килограмите започват да се топят. Така тя се обнадеждава и решава изцяло да промени диетата си, като за целта се консултира със специалист по здравословно хранене.

Галерия: 10 знаменитости с големи дупета

Виж всички снимки

„Започнах да давам на тялото си истинско гориво и това проработи – разказва Келси. - В началото не знаех какви са правилните упражнения, които трябва да изпълнявам, а и стриктно ограничавах калориите. Сега съм наясно, че трябва да включа всичко в режима – кардио, вдигане на тежести и правилно хранене“.

Превъртаме историята до днешна дата и виждаме реалните резултатите, постигнати от Келси. Към момента, тя сваля около 4,5 кг на година (средно по половин кг на месец), откакто започва да работи с специалиста през 2010 г. Днес, тя е 18 кг по-лека и яде горе-долу по 2000 ккал дневно, което е с 800 ккал повече от приеманите от нея в „тежките“ й години.

►►► Виж тук как да пазиш диета, без дори да забележиш

Според нея, тайната е да се яде през три часа, което се равнява на 5 хранения дневно, като винаги трябва да се приемат около 25-30 г сложни въглехидрати и чисти протеини. Типичното меню за Келси е:

Закуска: половин чаша овесени ядки и пет белтъка.

Обяд: 100 гр пилешко, порция броколи и сладък картоф.

Вечеря: Бургер от пълнозърнест хляб с телешко и едно авокадо.

Малки закуски: по един протеинов шейк, когато се почувства гладна през деня.

Този режим на хранене, комбиниран с кардио и силови упражнения се оказва магически за трансформацията на Келси.

Тя е майка на 2-годишна дъщеря и записва успехите и триковете си в популярния си блог. Нейният топ съвет – преодолейте майчинското чувство на вина и започнете да се грижите за себе си.

„Когато дъщеря ми беше бебе се будех 20-30 минути преди нея, за да направя кардиото си, независимо дали това беше сутрешно или следобедно време – съветва тя. - Каквото и да правите, не се чувствайте виновни, че сте отишли на фитнес, вместо да останете у дома с децата. В бъдеще, те ще последват примера ви, а не съветите ви. Когато направите здравословните навици свой приоритет, вие ги залагате в съзнанието на децата си и те ще ги спазват в по-късна възраст. В крайна сметка, както вие, така и те, ще се радвате на дълъг и щастлив живот. Преимуществата няма да са само за вас“.