Желатинова маска за лице

Желатиновата маска за лице може да бъде перфектният заместител на ботокса и филърите.

 
 

Желатиновата маска за лице може да бъде перфектният заместител на ботокса и филърите.​

Стягане овала на лицето, премахване на фините бръчки и съдовата "мрежа", премахване на тъмните кръгове и отоците на очите... Да, всичко това, в комбинация с прочистване на порите и подобряването на тонуса на кожата е възможно с желатина.

Запази кожата си млада… завинаги! Виж как - в галерията по-долу:

Галерия: Запази кожата си млада… завинаги!

Виж всички снимки

►►► Идеалната жена (според мъжете и жените)

Домашните маски с желатин могат да бъдат сравнени с ботокс, защото желатинът е естествен източник на колаген, който е от съществено значение за еластичността на кожата. Всъщност това е същинският колаген, само че в преработена форма. Това обяснява способността му да прониква в дълбоките слоеве на епидермиса и ефективно да възстановява неговата еластичност.

Желатинът съдържа и най-важните аминокиселини: глицин, който ускорява регенерацията на клетките, пролин, който е отговорен за баланса и задържането на влагата на кожата, аспарагин - отговаря за еластичността на кожата, аланин, който засилва защитната бариера, и глутамин - източникът на клетъчна енергия.

Как да си приготвиш желатинова маска у дома?

► Използвай класически желатин, който се използва в готварството (за предпочитане е такъв, който се разтваря в студена вода).

► Залей го със студена вода (мляко или някоя билкова основа, но винаги студена!)

► Внимавай за съотношението: винаги трябва да бъде - 1 чаена лъжичка сух желатин към 7 чаени лъжички течност.

► Остави желатинът да набъбне за няколко часа и се увери, че процесът е приключил.

► Преди да нанесеш върху кожата си, загрейте вече готовата смес на водна баня, но внимавай да не заври или кипне.

► Не преизползвай остатъците от желатиновата маска, защото няма да има никакъв ефектът. Тази маска за лице е за еднократна употреба.

Как правилно да я приложиш?

Подготви кожата си, като внимателно премахнеш грима (преди маската можеш да си направиш скраб почистване или ексфолиране). След това изсуши добре кожата си, преди да приложиш желатиновата маска.

Разпредели маската върху кожата, като се движиш в посока от брадичката към челото и внимавай да не засегнеш областта около очите. Когато приключиш с разпределението, не говори и не напрягай мускулите на лицето си в продължение на 30 минути.

Отмий маската първо с топла вода, след това със студена, но ако все още има следи от маската, изчисти кожата си с памучен тампон, потопен в тоалетно мляко.