Изучават Бионсе като дисциплина в университет

Университетът в Копенхаген ще изучава Бионсе и творчеството й.

© Getty Images

Университетът в Копенхаген откри учебен курс, посветен на американската певица Бионсе, съобщи The Local.

Галерия: Интимни снимки от личния живот на Бионсе

Виж всички снимки

Предметът се нарича „Бионсе, пол и раса“ и влиза в раздела „Изкуство и култура“. „Ще анализираме песните и клипове. Ще се съсредоточим върху пола, сексуалността и расата. Една от нашите цели е да изучим явлението „черен феминизъм“, който е малко известен в Скандинавия“, заяви създателят на курса проф. Ерик Стейнског.

►►► Коя песен на Бионсе си според зодията ти

„Тя е важна за разбирането на света, в който живеем. Бионсе е една от най-знаменитите артистки на нашето време, затова е важна за анализа на съвременността“, посочи още Стейнског, макар че идеята не звучи академично. Професорът добави, че самият е поклонник на звездата. Смята, че тя е великолепна във всичко, което прави, и към нея е „трудно да останеш равнодушен“.

Галерия: 29 неща, които задължително да вземеш с теб...

Виж всички снимки

Подходът за изучаването на Бионсе ще бъде същият както примерно за операта и литературата. Желанието да изучават новия предмет изявиха 75 души. Това накара ръководството на университета да пренесе заниманията в по-голяма зала.

През юли бе съобщено, че Бионсе оглавява списъка на най-високоплатените музиканти за 2016 година според версията на списание Billboard.

Източник: бгнес