Използвай храната като оръжие срещу инфекции

Във времето, в което всячески се опитваш да се опазиш от инфекции - заложи на сигурното - хранaта и нейните лечебни ефекти.

 
 

Във времето, в което всячески се опитваш да се опазиш от инфекции - заложи на сигурното - хранaта и нейните лечебни ефекти.​​

Знаеш ли, че едни от най-непривлекателните зеленчуци са сред най-полезните за организма?!

10 храни за здравословен и дълъг живот, виж в галерията по-долу:

Галерия: 10 храни за здравословен и дълъг живот

Виж всички снимки

►►► Не прекалявай с мандарините!

Бялото зеле, например е сред тези храни, които никак не привличат с впечатляващ цвят или аромат, но имат изключително ценни хранителни и здравословни качества. То е важен източник на флавоноиди и алицин (антиоксидант, който освобождава клетките от вредните радикали). Другите бели храни като него също действат диуретично и противовъзпалително. Съдържат витамин С, благодарение на което улесняват борбата с вирусите.

„Кралете“ в това отношение са белият лук, чесънът и празът. Преди да кажеш, че не ги обичаш и дори ги мразиш, защото "миришат лошо", виж какви са техните лечебни свойства (а те са известни от векове).

Бяло зеле

Съдържа голямо количество витамин С и А. Засилва имунитета на организма, има противобактериални свойства и освен всичко - подобрява метаболизма.

Чесън

Той е естествен антибиотик. Има силно противовирусно и противобактериално действие, както и помага за растежа на мускулите.

Знаеш ли, че: чесънът е най-сигурната защита срещу вируси и всякакъв вид инфекции?

Той действа като естествена защита срещу инфекции и вируси, затова винаги щом усетиш драскане в гърлото, можеш да си направиш чаша мляко с чесън и мед. Да, не звучи много вкусно, но веднага ще забравиш за болката.

Предлагаме ти рецепта, с която да повишиш имунитета си и то без да разваляш хранителния си режим

Салата, богата на витамин С

Настържи половин бяла зелка, стрий с малко сол и остави да престои 2 часа. После изцеди зелето. Леко запечи няколко натрошени лешника, обели парченцата на един портокал. Добави и няколко коктейлни доматчета (или парченца сушен домат). Залей с кисело мляко, смесено с портокалов сок.