"Изпъни" лицето си с прическата

Как да постигнеш "повдигащ ефект" за лицето си с прическа? 3 златни съвета от фризьорката на Ким Кардашиян.

Снимка: @chrisappleton1
Снимка: @chrisappleton1

Обичаме Крис Апълтън (фризьорът на Холивуд, чийто звезден списък с клиенти включва Ким Кардашиян, Дженифър Лопес и Дуа Липа) и неговите полезни съвети. В социалните мрежи той редовно споделя трикове за оформяне на косата, които можеш лесно и бързо, без необходима особена подготовка, да повториш сама и да постигнеш истински впечатляващ резултат. По негов съвет вече ти споделихме как да си направиш перфектния кок като на Ким Кардашиян. Този път той разказва и показва как да постигнеш лифтинг ефект на лицето с помощта на прическата.

Първа стъпка: накъдри косата си по посока от лицето към тила. Така лицевите кичури няма да затворят очите и скулите, а напротив, ще "отворят" лицето ти.

Вторият съвет на стилиста е да си оформиш страничен път вместо прав. Според Апълтън това е чудесен начин да подчертаеш линията на скулите.

Последна стъпка е да заложиш на висока конска опашка, вместо на ниския й вариант.

Среши косата си нагоре, продължавайки линията на скулите. Така ще създадеш максимален лифтинг ефект, а кожата на лицето ти ще изглежда опъната. Не знаем за теб, но ние вече нямаме търпение да опитаме тази магия извън Хогуортс.

Галерия: 8 звездни прически, които винаги са на мода

Виж всички снимки