Излез от Клуба на секс сушата [веднага]

Следвай тези съвети за увеличаване на либидото, за да правиш секс – какъвто и колкото искаш.

 
 

Проучванията показват, че милениалите и поколението Z не правят достатъчно секс. Неприемливо! Следвай тези съвети за увеличаване на либидото, за да правиш секс – какъвто и колкото искаш.

Кога последно ти и партньорът ти правихте секс? Снощи? Миналата седмица? Миналия...? Ако не можеш да се сетиш, добре дошла в Клуба на секс сушата, където има много членове. Според скорошно проучване на „Архиви на сексуалното поведение“ (Archives of Sexual Behavior), днешните хора на възраст от 20 до 40 години правят по-малко секс от всяко предишно поколение, включително и тези, родени през 30-те години на миналия век. Да, на твоите години баба ти е правила секс шест пъти повече в годината от теб.

Виж какви са секс навиците на различните зодии в галерията долу:

Галерия: Секс навиците на различните зодии

Виж всички снимки

„Не е голяма разлика, но тенденцията върви обратно на очакванията ни“, казва психологът Джийн Туенг. Все пак днешните млади хора говорят за секс повече и по-открито, намират си партньори по-лесно чрез приложенията за запознанства и обикновено нямат задръжки относно секса преди брака. Но те не само правят секс по-малко, а и честотата продължава да спада.

Колко е сериозен проблемът в действителност? Ако имаш връзка и ти се иска да правите секс по-често, не е нужно да ти казваме, че проблемът е сериозен. Повечето двойки правят повече и по-горещ секс през първите шест месеца до година от началото на връзката, т.е. в „медения месец“. След това започва бавният спад. Неприятните последствия от това също не са за пренебрегване. По-малко секс ви кара да се чувствате непривлекателни, по-малко желани и самотни.

Сексът всяка вечер също не е решение. Проучване от 2016 сочи, че веднъж седмично е достатъчно, за да сте щастливи. „Ако правите секс всяка седмица, поддържате сексуалната си връзка и укрепвате благоденствието си“, казва авторът му Ейми Мюзи, асистент в университета „Йорк“ в Торонто.

Учестяването на сеансите, обаче, може да е трудно, ако сте били на сухо дълго време. Затова Cosmo ще ти помогне. Първо ще уточним какво ви спира, после ще ти предложим и решения за повече див секс. Приготви се за максимално задоволяване.

Какво убива настроението (твоето и неговото)

Може би просто сте уморени. Но вероятно има други фактори, които блокират удоволствието.

►►►5 правила за щастлив сексуален живот

За теб

Цикълът

Когато хормоните естроген и прогестерон са в пика си около 14-ия ден от цикъла ти, вероятно си ужасно възбудена. Но след това започват да спадат и те удря предменструалния синдром и никак не ти е до секс.

Противозачатъчни

Хормоналните противозачатъчни могат да променят нивата на тестостерон и така да намалят либидото ти, обяснява Ивон Бон, гинеколог от Лос Анджелис.

Ниско самочувствие

Негативните мисли са токсични. Желанието за секс при жените се определя от мислите, посочва Бон.

►►►5 начина да получиш секса, който искаш

За него

Прекалено спортуване

Мъжете, които спортуват прекалено усърдно и продължително имат по-слабо либидо от тези, които го правят умерено.

Химикали

BPA, вещество, използвано в пластмасовите бутилки, което често се просмуква в безалкохолните, е доказано вредно за мъжкото либидо.

Мазна диета

Проучване показва, че мъжете с повишен холестерол по-често имат проблеми с ерекцията.

За двамата

Стрес

Безпокойството и стресът от работата и животът изобщо, повишават нивата на хормона на стреса кортизол. Освен всичко останало, той прецаква и желанието за секс.

Лекарства

Множество проучвания показват, че някои антидепресанти, влияещи на нивото на серотонина, намаляват нивото на допамина, който управлява желанието за секс.

Секс

Може ли да е посттравматично разстройство?

Но не от този тип, който си мислиш. Ако не си правила секс от ноември 2016, може да страдаш от Тръмп разстройство. То причинява рязка неприязън към секса, предизвикана от страх, гняв и объркване от политическата ситуация.

„Всичките тези приказки за фалшиви новини и медии, ни карат да изпитваме недоверие към всичко, включително и партньора си“, казва Сюзън Блок, психолог и секс терапевт.

Това си е напълно сериозно оправдание за липсата на желание за секс. Посттравматичното разстройство засяга най-вече жените, травмирани от сексистките изказвания на Тръмп. „Не само че не беше наказан за тези грубости, а и стана президент и това ни кара да се чувстваме ужасно“, коментира Блок.

Как да преодолеем това заболяване? Избягвай да четеш или гледаш новините и излез от социалните мрежи преди лягане и насочи вниманието си към създаване на интимност. Намери съмишленици. Протестите могат да подействат като афродизиак, съветва Блок. Запази спокойствие и марширувай с любимия, право към леглото.