Изкушението на бъдещето

Да си поговорим за йогурта. Имаме много интересни (и полезни) неща, които да споделим с теб. Грабна ли вече лъжицата?

 
 

Да си поговорим за йогурта. Имаме много интересни (и полезни) неща, които да споделим с теб. Грабна ли вече лъжицата?

За първи път „йогурт“ се споменава примерно през 6000 г. преди Новата ера, когато заселилите се на територията на Индия народи прецеждали млякото през груб вълнен плат и така правели необикновено вкусен и полезен продукт. Разбира се, не го наричали „йогурт“, но вкусовите качества и полезните свойства на практика били същите.

Това е само една от историите за възникването на йорурта, легендите са много и ние няма да ти разказваме всичките. По-любопитен факт е, че според някои данни на анализаторите, в най-близко бъдеще пазарният оборот на това млечно изкушение ще достигне 125 милиарда долара в световен мащаб – колосална цифра, която обаче има своето обяснение.

Поглед в бъдещето

Днес йогуртът е един от най-популярните продукти, който се радва на неимоверен интерес сред хора на различна възраст и от различни прослойки. Можем да си обясним този факт, като се вгледаме в един от водещите продукти на пазара в тази категория – йогурт Олимпус:

  • ► прекрасен вкус – от 3 л мляко се произвежда 1 кг йогурт;

  • ► естествено изцеден е;

  • ► полезен е за организма – йогуртът Olympus съдържа само натурални съставки;

  • ► общодостъпен е;

  • ► прекрасна алтернатива на фаст фууда – бърза закуска в забързаното време, на практика можеш да го консумираш дори когато си в движение;

  • ► различна масленост, но един и същ богат вкус;

  • ► идеален продукт за експериментаторите в кухнята – подходящ в комбинация с плодове, зърнени закуски, ядки, сладка. Защо не и замразен във фризера.

Първенецът – йогуртът OLYMPUS

През последните години обаче на първа линия излезе нов герой, който води първенството, и по всичко личи, че няма да отстъпи. Защо ли? Йогурт OLYMPUS се различава от останалите със значително по-ниска масленост и с високо съдържание на протеин, което е много важно за милениалите и активно спортуващите хора.

Йогурт OLYMPUS се предлага в две разновидности за по-голям избор – 2% (ниска масленост и високо съдържание на протеини – 9 г протеини в 100 г продукт), и 10% масленост (богат на протеини и калций, добър източник на витамин B12. Количеството на лактоза и въглехидрати в него е по-малко, отколкото в обикновения йогурт).

За да разбереш с какво се различава йогурт OLYMPUS от обикновения му събрат, просто трябва да го опиташ. Той е направен с българската закваска – L.Bulgaricus, и има гъста консистенция и богат вкус.

Какво изисква съвременният свят?

Популярността на този млечен герой е обусловена от хранителните му свойства и забележителния състав. Намаленото количество на лактоза и увеличеното на протеин го правят прекрасен източник на енергия и сила, така необходима на съвременния човек.

Освен това йогурт OLYMPUS е идеален за приготвяне на храна и дори на коктейли, което го прави още по-популярен сред хората, които все повече се обръщат към здравословния начин на живот и ценят всяка своя минута.

Йогурт сладолед (идеалното лятно предложение!)

Какво ти е необходимо

• 300 мл течна сметана

• 300 йогурт OLYMPUS

• 120 г захар

• ванилия

• плодове

• топинг (по желание)

Как да го приготвиш

Смеси йогурта и захарта и бъркай, докато захарта се разтвори. Добави сметаната и ванилията. Разбъркай и сложи сместа в подходящ съд в камерата. Не забравяй да разбъркваш няколко пъти през 20 минути. Непосредствено преди сервирането подреди отгоре плодовете. Украси с топинг или по твой вкус.