|
За първи път „йогурт“ се споменава примерно през 6000 г. преди Новата ера, когато заселилите се на територията на Индия народи прецеждали млякото през груб вълнен плат и така правели необикновено вкусен и полезен продукт. Разбира се, не го наричали „йогурт“, но вкусовите качества и полезните свойства на практика били същите.
Това е само една от историите за възникването на йорурта, легендите са много и ние няма да ти разказваме всичките. По-любопитен факт е, че според някои данни на анализаторите, в най-близко бъдеще пазарният оборот на това млечно изкушение ще достигне 125 милиарда долара в световен мащаб – колосална цифра, която обаче има своето обяснение.
Поглед в бъдещето
Днес йогуртът е един от най-популярните продукти, който се радва на неимоверен интерес сред хора на различна възраст и от различни прослойки. Можем да си обясним този факт, като се вгледаме в един от водещите продукти на пазара в тази категория – йогурт Олимпус:
-
► прекрасен вкус – от 3 л мляко се произвежда 1 кг йогурт;
-
► естествено изцеден е;
-
► полезен е за организма – йогуртът Olympus съдържа само натурални съставки;
-
► общодостъпен е;
-
► прекрасна алтернатива на фаст фууда – бърза закуска в забързаното време, на практика можеш да го консумираш дори когато си в движение;
-
► различна масленост, но един и същ богат вкус;
-
► идеален продукт за експериментаторите в кухнята – подходящ в комбинация с плодове, зърнени закуски, ядки, сладка. Защо не и замразен във фризера.
Първенецът – йогуртът OLYMPUS
През последните години обаче на първа линия излезе нов герой, който води първенството, и по всичко личи, че няма да отстъпи. Защо ли? Йогурт OLYMPUS се различава от останалите със значително по-ниска масленост и с високо съдържание на протеин, което е много важно за милениалите и активно спортуващите хора.
Йогурт OLYMPUS се предлага в две разновидности за по-голям избор – 2% (ниска масленост и високо съдържание на протеини – 9 г протеини в 100 г продукт), и 10% масленост (богат на протеини и калций, добър източник на витамин B12. Количеството на лактоза и въглехидрати в него е по-малко, отколкото в обикновения йогурт).
За да разбереш с какво се различава йогурт OLYMPUS от обикновения му събрат, просто трябва да го опиташ. Той е направен с българската закваска – L.Bulgaricus, и има гъста консистенция и богат вкус.
Какво изисква съвременният свят?
Популярността на този млечен герой е обусловена от хранителните му свойства и забележителния състав. Намаленото количество на лактоза и увеличеното на протеин го правят прекрасен източник на енергия и сила, така необходима на съвременния човек.
Освен това йогурт OLYMPUS е идеален за приготвяне на храна и дори на коктейли, което го прави още по-популярен сред хората, които все повече се обръщат към здравословния начин на живот и ценят всяка своя минута.
Йогурт сладолед (идеалното лятно предложение!)
Какво ти е необходимо
• 300 мл течна сметана
• 300 йогурт OLYMPUS
• 120 г захар
• ванилия
• плодове
• топинг (по желание)
Как да го приготвиш
Смеси йогурта и захарта и бъркай, докато захарта се разтвори. Добави сметаната и ванилията. Разбъркай и сложи сместа в подходящ съд в камерата. Не забравяй да разбъркваш няколко пъти през 20 минути. Непосредствено преди сервирането подреди отгоре плодовете. Украси с топинг или по твой вкус.