Избери най-подходящия за теб цвят на косата

Кратко ръководство как да избереш перфектния цвят за твоята коса.

 
 

Кратко ръководство как да избереш перфектния цвят за твоята коса.​

Експертите разказват как да се съобразиш с цялостния си външен вид и да избереш подходящия нюанс за косата си.

Какъв е характерът ти според прическата, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какъв е характерът ти според прическата

Виж всички снимки

►►► 10-те бюти престъпления преди 20-те ти години

Русо

Русата или платинена блондинка не подхожда на всяко момиче. Добре е да си наясно с този важен факт! За да изглежда добре платинения цвят на косата ти, трябва да имаш светла кожа, ярки вежди, мигли и изразителни, големи очи. Ако трябва да бъдем чести, това си е неестествена комбинация, затова е по-добре да заложиш на топлите руси нюанси. Така ще си сигурна, че няма да сгрешиш.

За светлокосите и светлооките момичета печелившото решение са медените или пшеничните нюанси, за притежателките на средните тонове - светлокафяв и тъмно рус - оптималния цвят е по-червената, кехлибарена гама.

Омбре

Ако не можеш да се спреш на цвят, който да ти харесва как изглеждаш с него - тогава определено заложи на омбре. Оставяйки по-тъмен тон (иначе казано - естествения ти цвят) в корените и изсветления нюанс по дължината на кичурите ти, създава визуална представа за по-дълга коса. И подхожда на почти всеки тон кожа.

Червено и риж

Едни от най-трудно постижимите цветове, а и сред най-капризните. Червеникавият нюанс на косата изглежда страхотно само ако оцветяването се извършва в три тона: най-тъмният в корените, по-лекият по дължина и изсветляващ в краищата. Общото правило за светлокожите момичета е без лилави и червени нюанси - само медни и със златист оттенък. От друга страна, за тъмнокожите специалистите препоръчват нюансите на махагон, слива и вино.

Кафяво

Тъмнокоските са най-щастливи! Първо, те са притежателки на най-здравите коси. Второ, поемат най-малък риск от грешка с цвета, а връщането към оригиналния тон няма да отнеме нито усилия, нито време. На трето място, но не на последно - тъмната коса приема пигмента по-лесно, по-бързо и по-благодатно, запазвайки нюанса си за осезаемо по-дълго време. Нюансите на кафе и шоколад подхождат на всички и изглеждат луксозно. Експертите съветват, че е добре да се въздържаш от пепелявите тонове, защото често косата не изглежда добре с тях.