Юни 2015

Мария Шарапова: за Григор Димитров, за цената на успеха и защо стартира собствен бизнес Мега оргазми - стигни до финала всеки път! Кои са практичните инвестиции за това лято

Юни 2015
От редактора

През последните дни се чудя дали са толкова различни прибързаността и нерешителността, колкото изглеждат? Стоят като две различни вселени от емоции и (без)действия, но между тях приликите са много.

Доскоро, когато се колебаех за нещо, вадех първата по-голяма монета от портмонето си и я хвърлях нависоко. Падайки ези или тура, решавах какво да направя. Понякога хвърлях няколко пъти, за да съм съвсем сигурна дали е правилното решение, въпреки че познанията ми по статистика поне са достатъчно, за да знам какво ще се получи на стотното хвърляне. Хвърлянето изкристализираше поне идеята кое от двете неща искам да направя повече и тогава оставях избора изобщо – става ясно кое искам от желанието ми кое да се падне. Днес обаче съм сигурна в друго – ако ще хвърлям ези/тура, значи изобщо изобщо не трябва да се занимавам с това, за което се чудя, защото, ако ме хвърля в колебания, значи не е наред. Чудя се дали да отида тук или там? Да си купя това или онова? О, забрави! Щом съм стигнала една монетата да ми решава въпроса, значи не му е момента! Излизам от конкретния въпрос и се хващам със следващото решение, което ме чака. А решенията в този живот са много – замисляла ли си се колко пъти дневно трябва да взимаш решение?! Много! Това лято идва през дъжд и бури, но събрахме летните решения (стр.40), които може би отлагаш от доста време, за да синтезираме какво ще направи сезона ти още по-добър – както и всички онези неща, които гарантират, че идващите месеци прекрасни: партитата (стр. 50); кожата, за която трябва да се грижиш с двойна грижа заради лъчите, както и онези бански, най-подходящи за твоята фигура, стил и настроение сега.

Лятото започва и – още преди да се цопнеш във водата за пръв път през сезона – пожелавам ти безгрижие!